Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Ανεστάλη η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών με διπλό «εντέλλεσθε»

Το δεύτερο «εντέλλεσθε» έστειλε την περασμένη Παρασκευή, 5 Απριλίου, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) προκειμένου να «παγώσει» την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών οι οποίες ζητούν τη χρήση άρθρων του ΝΟΚ που επιτρέπουν υπερβάσεις στη δόμηση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η απόφαση αυτή ελήφθη για την προστασία της πόλης από το κύμα των αιτήσεων έκδοσης νέων αδειών δόμησης με μπόνους, εν αναμονή και της απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Με τη διπλή γραπτή εντολή του προς την Υπηρεσία Δόμησης, ο κ. Κωνσταντέλλος αναλαμβάνει τόσο την πολιτική όσο και τη νομική ευθύνη για την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (για την αναστολή έκδοσης αδειών), απαλλάσσοντας τους υπαλλήλους που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να εκδώσουν κανονικά τις άδειες βάσει του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών, στον Δήμο υπάρχουν πάνω από 1.000 άρτια αδόμητα οικόπεδα, εκ των οποίων τα 700 περίπου βρίσκονται στη Βούλα.

Διαβάστε επίσης: Σε έναν μήνα ανοίγει η οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ