Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

ΚΕΔΕ: Ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων συζητείται σήμερα

Η εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), θα συζητηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Παράλληλα θα εξεταστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι για την εφαρμογή του Κανονισμού και θα διατυπωθούν ανάλογες προτάσεις και αιτήματα.

Επίσης, θα τεθεί προς συζήτηση η επιβολή του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, όπως προβλέπει το άρθρο 30 ν. 5073/2023 σε αντικατάσταση του Φόρου Διαμονής που είχε επιβληθεί με το Ν.4389/2016. Το τέλος ανθεκτικότητας επιβάλλεται σε ξενοδοχειακά καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα κατά τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο και χρεώνεται στον διαμένοντα.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ ζητεί από το 2013 την εξ ολοκλήρου απόδοση του Τέλους Ανθεκτικότητας στους Δήμους προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και δράσεις προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει στις 12μ., παρουσία του γγ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γ. Βούτσινου.

Διαβάστε επίσης: Επτά νέα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια για Αττική και Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ