Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι αντιπαραθέσεων μεταξύ ΚΕΔΕ και ΤΕΕ

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Γιώργου Στασινού και δημάρχων, για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ).

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εξέδωσε την Τετάρτη νέα ανακοίνωση, μετά την επιστολή που έλαβε στις 15 Απριλίου από τον πρόεδρο του ΤΕΕ. Επισημαίνει ότι «ισχύει η προηγούμενη απάντησή μας και ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ πρώτος “ήρξατο χειρών αδίκων”». Παραπέμπει δε, στην τελική απόφαση της Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που «… θα λάβει κάποια στιγμή», με την οποία – όπως σημειώνει – όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε.

Δείτε την Ανοιχτή Επιστολή του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού στην ΚΕΔΕ

Ακολουθεί η νέα απάντηση της ΚΕΔΕ στον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου:

«H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αναγκάστηκε πρόσφατα να απαντήσει στην απρόκλητη επίθεση του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γεωργίου Στασινού, ο οποίος, με μια μακροσκελέστατη (3511 λέξεις) ανακοίνωση, στράφηκε εναντίον Δημάρχων που έκαναν το αυτονόητο. Οι Δήμαρχοι αυτοί υπερασπίστηκαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να έχουν λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των πόλεών τους.

Στην τεκμηριωμένη και χωρίς μειωτικούς χαρακτηρισμούς απάντηση της ΚΕΔΕ (Παρασκευή 12/4/2024), ανταπάντησε ο κ. Στασινός (Δευτέρα 15/4/2024), με μια νέα, εξίσου μακροσκελή (3050 λέξεις) ανακοίνωση.

Επανερχόμαστε για τελευταία φορά, με την πεποίθηση ότι «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και συνήθως αποκαλύπτουν αδυναμία επιχειρημάτων. Επισημαίνουμε ότι ισχύει η προηγούμενη απάντησή μας και ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ πρώτος “ήρξατο χειρών αδίκων”.

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα λάβει κάποια στιγμή την τελική απόφαση, με την οποία όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε.

Η ΚΕΔΕ σέβεται το θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ. Οφείλει όμως και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ να σέβεται έμπρακτα τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ βάζει τελεία σε αυτόν τον δήθεν “διάλογο”, στην ανταλλαγή επιστολών και ανακοινώσεων».

Διαβάστε επίσης: Λ. Κυρίζογλου: Δεν θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ την άδεια για το πώς θα διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ