Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 18 Απριλίου

Ο Άγγελος Πολύδωρος  παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 18/4/2024 στους κινηματογράφους.

========================================

Η αρπαγή – Le ravissement

Ένα εξαίρετο κινηματογραφικό ντεπούτο. Η Ίρις Κάλτενμπακ έχει δημιουργήσει ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό δράμα, για την απομόνωση και την έλλειψη προσοχής από τους άλλους, που εδώ οδηγεί την τραγική ηρωίδα στη χειραγώγηση των αγαπημένων της προσώπων.

Η Λύντια (συναρπαστική η Χαφσία Χερζί), μια αφοσιωμένη στη δουλειά της μαία, μόλις έχει εγκαταλειφθεί από ένα φίλο -τον Μιλό (Αλέξις Μανέντι) με τον οποίο είχε ένα one night stand- και σπάει τη μοναξιά της προσκολλώντας στην αγαπημένη της φίλη Σαλομέ (Νίνα Μερίς), που με τη σειρά της έχει προβλήματα στο γάμο της. Όταν η Σαλομέ γεννήσει, θα αναθρέψει το παιδί η Λύντια σαν δικό της και όταν συναντήσει τον Μιλό τυχαία, μια μέρα που έχει βγάλει βόλτα το μωρό, θα του πει ψέματα ότι είναι δικό του. Το ψέμα θα τους φέρει κοντά, αλλά η ιστορία θα αποκτήσει διαστάσεις θρίλερ, από τη στιγμή που ο Μιλό θέλει να συστήσει τη Λύντια και το μωρό στους δικούς του.

INFO

Είδος: Δράμα, 97΄

Χώρα: Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Ίρις Κάλτενμπακ

Παίζουν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς

Διανομή: One From The Heart

===

Μη μου λες ψέματα – Lie with me

Kινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Φιλίπ Μπεσό και μια ιστορία αφύπνισης, ένας μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης.

Ένας συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Κονιάκ, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια. Στην αρχή είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι στριμώχνεται πίσω στην παιδική ηλικία που εγκατέλειψε τόσα χρόνια πριν, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Λούκας, έναν νεαρό άνδρα που τον συνδέει αναπάντεχα με το παρελθόν του. Ο νεαρός άνδρας αποδεικνύεται ότι είναι ο γιος του πρώτου έρωτα του συγγραφέα, ενός «χαρακτήρα» που εμφανίζεται σε κάθε του μυθιστόρημα. Ξαφνικά, όλες αυτές οι μακρινές αναμνήσεις επιστρέφουν και τον πλημμυρίζουν.

INFO

Είδος: Αισθηματικό, Δράμα, 98΄

Χώρα: Γαλλία, 2022

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Πεϊγιόν

Παίζουν: Γκιγιόμ ντε Τονκεντέκ, Βικτόρ Μπελμοντό, Γκιλέν Λοντέζ, Ζερεμί Ζιλέ

Διανομή: Cinobo

===

Ένα φλιτζάνι καφέ και καινούργια παπούτσια – Një filxhan kafe dhe këpucë të reja veshur

Φεστιβαλικό ενδελεχές, ευαίσθητο, διεισδυτικό και απαιτητικό δράμα για στις έννοιες της αδελφότητας, της αγάπης και της επικοινωνίας και σε δεύτερο επίπεδο μια αλληγορία για τα όρια αυτού καθαυτού του κινηματογράφου.

Δύο αχώριστα δίδυμα αδέλφια ανακαλύπτουν ότι θα τυφλωθούν σταδιακά και αναπότρεπτα εξαιτίας μιας γενετικής πάθησης, σε ηλικία μόλις τριάντα ετών, και επιδίδονται σε έναν συναισθηματικό αγώνα ταχύτητας και αντοχής για να δώσουν μια διαφορετική τροπή στα αβάσταχτα υπαρξιακά τους αδιέξοδα. Καθώς βυθίζονται αργά σε ένα αφόρητα σιωπηλό σκοτάδι, και αδυνατώντας να δουν τον κόσμο γύρω τους ή ο ένας τον άλλον, με μόνη συντροφιά τους μια δυναμική νεαρή γυναίκα, τα δύο αδέλφια θα κληθούν να πάρουν μια δύσκολη απόφαση πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ, φορώντας τα καινούργια τους παπούτσια.

INFO

Επίσημη πρόταση της Αλβανίας για Όσκαρ 2023 Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας

Είδος: Δράμα, 99΄

Χώρες: Αλβανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κόσοβο, 2022

Σκηνοθεσία: Γκέντιαν Κότσι

Παίζουν: Έντγκαρ Μοράις, Ραφαέλ Μοράις, Ντρίτα Καμπάσι

Διανομή:

===

Το περασμένο καλοκαίρι – L’ été dernier

Διεκπεραιωτικό remake της δανέζικης ταινίας «Η βασίλισσα της καρδιάς» (Queen of hearts, 2019), με ένα άνευρο τρίο ερμηνευτών ,που θα μπορούσαν να το έχουν ανεβάσει σε άλλο επίπεδο αισθηματικού θρίλερ.

Η Αν είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που ζει με τον σύζυγο και τις δυο τους κόρες. Όταν ο 17χρονος γιος του άντρα της από τον προηγούμενο γάμο του μετακομίζει στο σπίτι τους, η Αν θα ξεκινήσει μια παθιασμένη σχέση μαζί του, θέτοντας σε κίνδυνο την καριέρα και την οικογενειακή της ζωή.

INFO

Είδος: Δράμα, 104΄

Χώρες: Γαλλία Νορβηγία, 2023

Σκηνοθεσία: Κατρίν Μπρεγιά

Παίζουν: Λέα Ντράκερ, Σαμουέλ Κιτσέρ, Ολιβιέ Ραμπουρτέν

Διανομή: Ama Films (μόνο στο Άστυ, οδού Κοραή)

===

Σπίθα στη θάλασσα – Zeevonk

Φεστιβαλικό υπαρξιακό δράμα με φόντο μια έφηβη τρικυμιώδη ψυχή που ψάχνει να βρει λογική εξήγηση στην απώλεια του πατέρα της και

Ένας ψαράς σκοτώνεται, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ναυάγιο στη Βόρεια Θάλασσα κι ο κόσμος σιωπηλά τον κατηγορεί ως υπαίτιο καθώς στη βάρκα επέβαιναν και άλλα δύο άτομα. Η Λένα, η έφηβη κόρη του που τον υπεραγαπούσε, θεωρεί πως το ναυάγιο δεν μπορεί να ήταν ατύχημα, αλλά κανείς δεν την πιστεύει, ούτε καν η κολλητή της, εκείνη, όμως, είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως ο πατέρας της δεν ευθύνεται και πως υπάρχει ένα τεράστιο, άγνωστο πλάσμα στη θάλασσα, τη σκιά του οποίου μόνο εκείνη έχει δει. Η πρωταγωνίστρια σε παρασύρει με την ερμηνεία της σε μια καταβύθιση στην φαινομενικά απειλητική θάλασσα.

INFO

Είδος: Δράμα, 98΄

Χώρες: Βέλγιο, Ολλανδία, 2023

Σκηνοθεσία: Ντόμριν Χάουγκε

Παίζουν: Σάαρ Ρότζιερς, Χίλντε Ντε Μπάρντεμακερ, Βάλεντιν Ντάνενς, Σβέρε Ρους

Διανομή: Feelgood

===

Αμπιγκέιλ – Abigail

Υπερφυσικός τρόμος και χιούμορ της πλάκας, με την ιστορία μίας συμμορίας επίδοξων εγκληματιών που απάγουν τη 12χρονη μπαλαρίνα -και κόρη ενός ισχυρού άντρα του υποκόσμου- ζητώντας λύτρα ύψους 50 εκατ. δολαρίων. Όμως θα ανακαλύψουν με τρόμο, ότι βρίσκονται μπλεγμένοι με ένα κάθε άλλο παρά φυσιολογικό μικρό κορίτσι.

INFO

Είδος: Τρόμου, 109΄

Χώρες: ΗΠΑ, Ιρλανδία, 2024

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπιν & Τάιλερ Τζιλέτ

Παίζουν: Μελίσα Μπαρέρα, Νταν Στίβενς, Αλίσα Γουίαρ, Κάθριν Νιούτον, Γουίλιαμ Κάτλετ, Τζανκάρλο Εσποζίτο

Διανομή: Tanweer

===

Εμφύλιος πόλεμος – Civil war

Επιστημονική φαντασία, road movie και πολεμική περιπέτεια με φόντο την διχασμένη Αμερική του κοντινού μέλλοντος από τον σκηνοθέτη των «Ex machina» και «Αφανισμός».

Μία φωτορεπόρτερ (Κίρστεν Ντανστ) με μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων ακολουθούν μία επικίνδυνη διαδρομή στη βόρεια Αμερική που πλήττεται από εμφύλιο πόλεμο και βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. 

INFO

Είδος: Επιστημονική Φαντασία, Περιπέτεια, 109΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2024

Σκηνοθεσία: Άλεξ Γκάρλαντ

Παίζουν: Κίρστεν Ντανστ, Βάγκνερ Μόρα, Κέιλι Σπέινι, Τζέσι Πλέμονς

Διανομή: Tanweer

===

Η Μία κι εγώ: η ταινία – Mia and me: The hero of Centopia

Μια ταινία για την αληθινή δύναμη που δεν κρύβεται στην ικανότητα να νικήσεις έναν εχθρό, αλλά στο θάρρος να αντιμετωπίσεις αυτό τον εχθρό ως φίλο.

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά – ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας μαγικής πύλης μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λότους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία και η Μία με τους φίλους της πρέπει να  συνασπιστούν για να τον νικήσουν.

INFO

Είδος: Animation, Οικογενειακό, Περιπέτεια, 80΄

Χώρες: Γερμανία, Αυστραλία, 2022

Σκηνοθεσία: Άνταμ Γκαν

Διανομή: Neo Films

===

Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the training Hashira

Δεύτερη ταινία του Demon Slayer, στην οποία ο Tanjiro υποβάλλεται σε αυστηρή εκπαίδευση με τον Stone Hashira Himejima, στην προσπάθειά του να γίνει Hashira. Εν τω μεταξύ, ο Muzan συνεχίζει να ψάχνει για τον Nezuko και τον Ubuyashiki.

INFO

Είδος: Anime, Περιπέτεια, Δράσης, 104’

Χώρα: Ιαπωνία, 2024

Σκηνοθεσία: Χαρούγιο  Σοτοζάκι

Διανομή: The  Film  Group

===

Χαίρε, Μαρία! – Je vous salue, Marie (Επαν.)

Εμπνεόμενος από τα κείμενα της Φρανσουάζ Ντολτό στο βιβλίο «Τα ευαγγέλια και η πίστη: Ο κίνδυνος μιας ψυχαναλυτικής ματιάς», ο Γκοντάρ μεταφέρει την ιστορία της Άμωμου Συλλήψεως στη δεκαετία του ’80 και γυρίζει μια συγκλονιστική ταινία πάνω στα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ επιστήμης και θρησκείας.

Η Μαρία είναι φοιτήτρια, παίζει μπάσκετ και εργάζεται στο βενζινάδικο του πατέρα της. Ο Ζοζέφ είναι ένας τίμιος νεαρός που παράτησε το σχολείο κι εργάζεται ως ταξιτζής. Ο Γαβριήλ πρέπει να πείσει τον Ζοζέφ να αποδεχτεί την εγκυμοσύνη της ανέγγιχτης Μαρίας, καθώς και αυτή να αποδεχτεί τα σχέδια του θεού, τα οποία της εμφανίζονται μέσω διαλογισμών, αλλά και εν είδη εικόνων της φύσης.

INFO

Είδος: Δράμα, 72΄

Χώρα: Γαλλία, 1985

Σκηνοθεσία: Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Παίζουν: Μιριέμ Ρουσέλ, Τιερί Ροντ, Φιλίπ Λακόστ, Ζυλιέτ Μπινός

Διανομή: New Star

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ