Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Σε εφαρμογή η ψηφιακή πλατφόρμα προστασίας αδέσποτων της πόλης

Σε λειτουργία τίθεται από τον Δήμο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την INANIMALS, η ψηφιακή πλατφόρμα για τα αδέσποτα ζώα, με στόχο την καταγραφή και την προστασία τους.

Αν και η δημιουργία της πλατφόρμας έγινε τρία χρόνια πριν, αλλά ποτέ δεν τέθηκε σε λειτουργία, η νέα δημοτική Αρχή έδωσε προτεραιότητα στην τροποποίηση της εφαρμογής και στη διεξαγωγή των κατάλληλων εργασιών και επιμέλειας, προκειμένου να αξιοποιηθεί ένα σημαντικό κονδύλιο μεγάλης αξίας που είχε διατεθεί τα προηγούμενα χρόνια, άνευ όμως αποτελέσματος.

Το λογισμικό INANIMALS δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Ηλιούπολης να ψηφιοποιήσει και να οργανώσει την διαδικασία φροντίδας των ζώων, με τη ταυτόχρονη συμμετοχή των δημοτών, των φιλοζωικών οργανώσεων και των τοπικών επιχειρήσεων.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου μέσα από έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο θα έχει τη δυνατότητα να συσχετίσει και να διασταυρώσει χαμένα και ευρεθέντα ζώα σε πραγματικό χρόνο.

Στόχος της εφαρμογής είναι η ενθάρρυνση και αλληλεγγύη των κηδεμόνων με γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εύρεση κατά την απώλεια του δεσποζόμενου ζώου, αλλά και η γεφύρωση όλων των φιλοζωικών οργανώσεων και των δράσεων μεμονωμένων φιλόζωων ιδιωτών.

Κατά την χρήση της εφαρμογής ανταλλάσσονται πληροφορίες, στατιστικά και βέλτιστες πρακτικές με αποτέλεσμα την οργανωμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα και προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, διευκολύνοντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τις σχετικές δράσεις του Δήμου, και την άμεση συμμετοχή των δημοτών.

Διαβάστε επίσης: Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Α’ Λυκείου στο Δημοτικό Θέατρο

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ