Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Μαθήματα Πολιτικής Προστασίας στα σχολεία της πόλης

Την Πολιτική Προστασία στα σχολεία βάζει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων η δημοτική Αρχή δημιούργησε Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, προκρίνοντας την ασφάλεια των δημοτών σε θέμα υψίστης σημασίας.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος Ασημακόπουλος σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Χαράλαμπο Παπακωστόπουλο και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ήδη ξεκινήσει μια συντονισμένη και πρωτοπόρα δράση ενημέρωσης μαθητών όλων των δημόσιων σχολείων του Παλαιού Φαλήρου σχετική με την πυροπροστασία.

Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη συνδρομή του 5ου και 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Καλλιθέα και Δάφνη αντίστοιχα.

Οι συμμετέχοντες πυροσβέστες πραγματοποιούν ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά για την πρόληψη πυρκαγιών, την έγκαιρη σήµανση συναγερµού και την εκκένωση χώρων.

Επίσης μέσω βιωματικής δράσης οι μαθητές κατανοούν καλύτερα το μάθημα διασκεδάζοντας. Παράλληλα, πραγματοποιείται, παρουσίαση του Πυροσβεστικού οχήματος και του τρόπου λειτουργίας του, αναπτύσσοντας Πυροσβεστική Παιδεία.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος πρόσφερε στο Διοικητή Πυροσβεστικού Σταθμού Καλλιθέας Αντιπύραρχο Νέστορα Αποστολόπουλο το Αναμνηστικό Λεύκωμα με την ιστορία του Παλαιού Φαλήρου και ευχαρίστησε συλλήβδην τους πυροσβέστες για την προσφορά τους στην κοινωνία.

Στα σχολεία βρέθηκαν, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη δράση, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κύριος Αλέκος Πανταζής καθώς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Η δράση ήδη έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα καλύψει όλα τα δημόσια σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Παλαιού Φαλήρου. Τα σχολεία που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι τα ακόλουθα :

Παρασκευή 19/4 και ώρα 09:30 το 1ο Δημοτικό ,στην Εσπέρου
Δευτέρα 22/4 και ώρα 10:00 το 7ο Δημοτικό στην οδό Μουσαίου, στην Αγία Βαρβάρα
Τρίτη 23/4 και ώρα 09:00 το 6ο Δημοτικό στην οδό Αρματολών στην Αγία Βαρβάρα
Τετάρτη 24/4 και ώρα 09:30 το 2ο Δημοτικό στην οδό Αχιλλέως
Πέμπτη 25/4 και ώρα 10:00, το 13ο Δημοτικό στην οδό Σωκράτους , στην Κοψαχείλα
Παρασκευή 26/4 και ώρα 09:30 , το 10ο Δημοτικό, Παρθενώνος 47

Διαβάστε επίσης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση συναντά τους μαθητές του Δήμου

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ