Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Οι 4 Εποχές του Βιβάλντι τη Δευτέρα στο «Θάλεια Διπλαράκου»

Με στόχο την άνοδο της ποιότητας της καθημερινότητας κάθε κατοίκου της πόλης, η δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για τη δημιουργία πολιτιστικών δράσεων υψηλού επιπέδου με εκφράσεις όλο και περισσότερων ειδών τέχνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημιουργία Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, για πρώτη φορά στην πόλη, αποδεικνύει στην πράξη ότι ο Πολιτισμός τα επόμενα χρόνια θα είναι βασικός πυλώνας εξέλιξης και στοχοθεσίας.

Μία από τις καινοτόμες δράσεις που ξεκίνησαν πρόσφατα είναι η “Ποίηση την Κυριακή” με τον Αντώνη Φιλιππαίο στο συντονισμό και την επιμέλεια κύκλων ποίησης με καλεσμένους γνωστούς ποιητές και γενικότερα ανθρώπους του πνεύματος της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις αντίστοιχες εκδηλώσεις με εξέχον χαρακτηριστικό τους μία διαλεκτική μέθοδο μεταξύ δύο τεχνών: ποίησης και μουσικής.

Την προηγούμενη Κυριακή 14 Απριλίου το Πολιτιστικό Κέντρο «Θάλεια Διπλαράκου» γέμισε στίχους και νότες δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Αννίτα Αναγνωστοπούλου, μία γυναίκα με ποικίλη καλλιτεχνική δραστηριότητα, καθώς είναι γνωστή ποιήτρια αλλά και ζωγράφος, πρόεδρος της Ομάδας Καλλιτεχνών Παλαιού Φαλήρου, με έντονη κοινωνική και πολιτιστική προσφορά που ξεπερνά τα όρια του Δήμου. Φιλοξενούμενος την ίδια βραδιά και ο βραβευμένος ποιητής και συγγραφέας, Κωνσταντίνος Γεωργάτος.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε θιασώτης των Κύκλων Ποίησης, που πάντα τιμά με την παρουσία του και στηρίζει έμπρακτα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πολιτισμού, Γιώργος Πράπας, ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τους παρευρισκόμενους για το πόσο ένθερμα έχουν αγκαλιάσει όλες τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο οίκημα Διπλαράκου, αποδεικνύοντας ότι το κοινό «διψάει» για υψηλού επιπέδου ακούσματα και θεάματα. Επιπροσθέτως, τους προσκάλεσε να παρακολουθήσουν το Εαρινό Πρόγραμμα εκδηλώσεων Τέχνης και Πολιτισμού.

Επόμενη εκδήλωση του Εαρινού Προγράμματος είναι τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θάλεια Διπλαράκου» μια βραδιά κλασικής μουσικής με τον μοναδικό παγκοσμίου φήμης σολίστ Ιωάννη Νίκολη να ερμηνεύει Four Seasons A.Vivaldi σε version για βιολί και πιάνο.

Διαβάστε επίσης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση συναντά τους μαθητές του Δήμου

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ