Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Στον Εισαγγελέα κατά της ΕΤΑΔ προσφεύγει και ο Αν. Κονδύλης – Προειδοποιεί και με κινητοποιήσεις

Κάθε νόμιμο μέσο είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει ο Δήμος Αλίμου που ετοιμάζεται να προσφύγει στην Εισαγγελία κατά της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), κάνοντας λόγο για περίεργα παιχνίδια σε βάρος της δημόσιας περιουσίας στην παραλία της πόλης.

Μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, κατά της ΕΤΑΔ, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, έκανε σαφείς τις προθέσεις του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Και ο επόμενος Δήμος που θα προσφύγει στην Εισαγγελία κατά της ΕΤΑΔ είναι ο Άλιμος.
Τα “καμώματα” της ΕΤΑΔ στην παραλία Αλίμου το τελευταίο διάστημα δεν έχουν προηγούμενο. Ήδη σχηματίζουμε πλούσιο φάκελο… Είναι γελασμένοι μερικοί “ποντικοί” μέσα στην ΕΤΑΔ, αν νομίζουν ότι με τη δημόσια περιουσία μπορούν να παίζουν τον “παπά”…», δήλωσε ο κ. Κονδύλης.

Ο δήμαρχος Αλίμου προειδοποίησε τα στελέχη της ΕΤΑΔ ότι αν συνεχίσουν να αμφισβητούν τη σύμβαση με τον Δήμο για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, από τη μαρίνα μέχρι την ανοιχτή παραλία, πέρα από την προσφυγή στην Εισαγγελία, θα προχωρήσει και σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Θα έχουμε κοινωνική αναταραχή και θα μαζευτούμε όλοι στην παραλία. Μιλάμε για δημόσια περιουσία που κανείς δικηγόρος και καμία ΕΤΑΔ δεν μπορεί να διαχειρίζεται σαν να είναι το τσιφλίκι τους», είπε.

Επίσης, αναφέρθηκε σε παραλιακές επιχειρήσεις που έχουν στήσει “βιομηχανία” αγωγών κατά του Δήμου, αρνούμενες να πληρώσουν δημοτικά τέλη για τους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούν.

«Έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο θέμα που αφορά την παραλία, στο τμήμα που αναφέρεται ως Ζέφυρος, από τη μαρίνα Αλίμου μέχρι την πρώτη ανοιχτή ακτή, το κομμάτι αυτό που έχει πάρει ο Δήμος από την ΕΤΑΔ και το διαχειρίζεται στο οποίο υπάρχουν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», είπε ο δήμαρχος κατονομάζοντας τις επιχειρήσεις. «Είναι σε εξέλιξη μία βιομηχανία δικαστική από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις που δεν εννοούν να δεχτούν την επιβολή της νομιμότητας. Δεν εννοούν να πληρώσουν για τον κοινόχρηστο χώρο, δεν εννοούν αποδεχτούν τις αποφάσεις του Δήμου», συνέχισε.

Τέλος, ο Ανδρέας Κονδύλης περιμένει από την ΕΤΑΔ και μία απάντηση στην επιστολή που της έστειλε, ζητώντας εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν στην παραλία.

Διαβάστε επίσης: Επανεκκινούν οι εργασίες για το αντιπλημμυρικό στην Κανάρη

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ