Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Μηνυτήρια αναφορά για την Πλατεία Νερού από τον Κ. Ασκούνη

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέως πρωτοδικών Αθηνών, κατέθεσε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή διάπραξη ή απόπειρα διάπραξης αξιοποίνων πράξεων, που έχουν σχέση με την προκήρυξη της διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» για τη μακροχρόνια εκμίσθωση τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου.

Σε αυτή περιλαμβάνεται η Πλατεία Νερού – ένας από τους  τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους της πόλης.

Ο κ. Ασκούνης ζητεί να διερευνηθεί εάν παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία (Ν. 2971/2001 και Ν. 4637/2019) που επισημαίνεται στις υπ’ αρ. 10/2023 και 14/2023 εγκυκλίους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο και τη διαφύλαξη της κοινής ησυχίας.

«Ζητήσαμε την συνδρομή του αρμοδίου κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου η Δικαιοσύνη να ελέγξει την νομιμότητα του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ που αφορά την Πλατεία Νερού και γενικότερα το παραλιακό μέτωπο», δήλωσε ο κ. Ασκούνης και συνέχισε: «Για τον Δήμο Καλλιθέας, η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των δημοτών μας στον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο της πόλης μας και φυσικά η διασφάλιση ενός ήσυχου και πολιτισμένου περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας. Μία ευνομούμενη πολιτεία έχει χρέος και καθήκον να προστατεύει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών σε ένα πολιτισμένο, ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης: Κ. Ασκούνης: Αντίθετος με τη μετατροπή της Πλατείας Νερού σε συναυλιακό χώρο – Τι δηλώνει στην «Α»

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ