Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Προσέξτε, θα σας βαρέσω!

Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Mου φαίνεται πως δεν κάθεστε καλά και θα με αναγκάσετε να σας βαρέσω, τους είπε τις προάλλες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Πορτογάλος Αντόνιο Γκουτέρες. Ισχυρά προσωπικότης και τώρα θα βρουν τον μπελά τους και οι Ισραηλινοί και οι Ιρανοί. Θα την πληρώσουν πολύ ακριβά τη νύφη. Ο Αντώνης δεν κάνει πίσω με τίποτα. Προσπαθεί για την ειρήνη τόσο αυτός, όσο και ο Μπλίνκεν της Αμερικής, ο Νετανιάχου του Ισραήλ και σύσσωμη η οργάνωση των Παλαιστινίων. Βοηθάνε βέβαια και οι ιερείς του Ισλάμ της Περσίας και μάλλον κάπου θα τα βρουν. Είναι αποφασισμένοι να βρουν όλα τα πτώματα, ακόμη και τα αποκεφαλισμένα παιδάκια της Γάζας. Μετά την εύρεση θα το γιορτάσουν με ένα γερό δείπνο πέριξ των ερειπίων των πόλεων και των χωριών. Είναι έτοιμοι όλοι να πετύχουν την κατάπαυση του πυρός, αρκεί να μη μείνει στις αποθήκες τους ούτε μια βόμβα, ούτε μια νάρκη ή ακόμη και σφαίρα. Μόνον έτσι θα πετύχουν την πλήρη κατάσβεση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία της εκ νέου ανάφλεξης και κατανάλωσης πυραύλων, πολυβόλων και άλλων τινών ευεργετικών μηχανών και θαπτικών εργαλείων μεγάλου φρέατος και επαρκούς νεκροταφείου.

Η όλη ιστορία της ανάφλεξης ετοιμάστηκε μήνες -αν όχι χρόνια πριν- για να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Τα πήγαινε-έλα του Μπλίνκεν δεν έχει άλλο σκοπό παρά να ελέγξει πάση θυσία την αποφυγή πιθανότητας ειρήνης και περαιτέρω συγκράτησης θανάτων και ακρωτηριασμών νέων παιδιών. Η προσπάθεια του Μπλίνκεν, του Νετανιάχου και των Ιρανών μουλάδων είναι η επέκταση του πολέμου και η αποφυγή οποιασδήποτε παύσης βομβαρδισμών και αποτεφρώσεων.

Εν τω μεταξύ δημοσιοποιούν κάθε μέρα ανακοινώσεις περί προσπάθειας επίτευξης ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών. Τρίχες, παρακολουθούν ανήσυχοι πιθανή πτώση κατανάλωσης πυραύλων και θανατηφόρων drones. Με το που βλέπουν οποιαδήποτε κάμψη κατανάλωσης όπλων και νεκρών νηπίων, συνέρχονται αμέσως για να ελέγξουν γιατί τους ξέφυγε η κατάσταση από τα χέρια.

Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν επενέβαιναν δραστικά οι Άγιοι, τόσο της Ορθοδοξίας όσο και ο Πάπας του Βατικανού, με το υπέροχο στρόγγυλο καπελάκι του στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τι χαριτωμένο που είναι! Ταλαιπωρεί κάθε μέρα τον εαυτό του με τις συνεχείς προσευχές του και τον παράλληλο έλεγχο της πορείας των μετοχών των πολεμικών βιομηχανιών τόσο της General Dynamics όσο και των υπολοίπων ευαγών προσοδοφόρων εταιρειών Lockheed Martin, Northrop Grumman και Raytheon Company, με κέρδη μια εκάστη άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Έτσι και τολμήσει ο γεροντάκος γελωτοποιός Τζο Μπάιντεν να σταματήσει τους αποκεφαλισμούς των μωρών παιδιών, θα επισπεύσει την επίσκεψή του στο νεκροταφείο του Άρλιγκτον στη Βιρτζίνια σε γωνιακό σημείο, για να τον θαυμάζουν οι διερχόμενοι από όλες τις πλευρές. 

Αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι το ανθρώπινο είδος δεν είναι ένα τιποτένιο είδος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ