Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Διασχολικό Κέντρο

Περισσότεροι από 1300 μαθητές βρέθηκαν την Κυριακή 21 Απριλίου στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δήμου.

Κατά την ενημέρωσης των παιδιών, που διοργανώθηκε από την δημοτική Αρχή και την εταιρεία “Orientum Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας”, διανεμήθηκαν χίλια Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, τονίζει σε σχετική του ανάρτηση: «Στο Διασχολικό μας Κέντρο, βρέθηκαν συνολικά, σε δύο παρουσιάσεις, πάνω από 1300 μαθητές με τους γονείς τους, για τα αποτελέσματα των τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

Προσέξτε: Η ολοκληρωμένη αναφορά των αποτελεσμάτων του σοβαρού και αξιόπιστου αυτού τεστ, που παρέχει δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας, θα είναι άμεσα διαθέσιμη ηλεκτρονικά στους ενδιαφερόμενους. Δεν χρειαζόταν να έρθουν από κοντά για να τα μάθουν. Τα παιδιά με τους γονείς τους ήρθαν για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση από τους ειδικούς που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν σωστά το αποτέλεσμα του τεστ.

Για να αποκτήσουν τα παιδιά μας και κάθε οικογένεια ένα ακόμη εργαλείο, ένα ακόμη εφόδιο που θα τους βοηθήσει να επιλέξουν κατεύθυνση και σχολές σπουδών, να κάνουν δηλαδή το πρώτο καθοριστικό βήμα με στόχο τις σπουδές τους και στη συνέχεια την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Φέτος μάλιστα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, συμπεριλάβαμε στην προσπάθεια αυτή και τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου για πρώτη φορά.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου που έλαβαν μέρος, με τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, έχουν στη διάθεσή τους πλέον μία υψηλού επιπέδου υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο και έγκυρο ψυχομετρικό εργαλείο, προϊόν πολύχρονων ερευνών, που θα τους διαφωτίσει ως προς :

1. Τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα.

2. Τη δομή της επαγγελματικής τουςπροσωπικότητας (σε ποιους επαγγελματικούς τύπους ανήκουν).

3. Τις πανεπιστημιακές σχολές πουταιριάζουν περισσότερο στα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα.

4. Τα επιστημονικά πεδία και τους τομείς ΕΠΑΛ που περιέχουν τις περισσότερες σχολές που τους ταιριάζουν.

5. Τους ακαδημαϊκούς τομείς που τους ταιριάζουν περισσότερο, αν επιλέξουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

6. Τις ειδικότητες των ΔΙΕΚ που τους ταιριάζουν, αν επιλέξουν μετά το Λύκειο την μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες του Δήμου μας που συντόνισαν την προσπάθεια αυτή, στην Αντιδήμαρχο Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού και στις Προέδρους των Σχολικών μας Επιτροπών Μαρία Καραβουσάλη και Μαρία Κυριακοπούλου. Ευχαριστούμε ασφαλώς την εταιρεία Οrientum για την συνεργασία μας για την διεξαγωγή των τεστ.

Η μεγαλύτερη χαρά για όλους μας για κάθε προσπάθεια που κάνουμε ειδικά όταν αφορά τα παιδιά μας είναι η δική σας μεγάλη ανταπόκριση.

Γνωρίζετε πλέον καλά ότι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα πρόχειρα ή αποσπασματικά. Ειδικά όταν αφορά το μέλλον των παιδιών μας.»

Διαβάστε επίσης: Σχολεία απο Άγ. Δημήτριο, Άλιμο, Γλυφάδα και Π. Φάληρο στο 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Beach Volley

 «Πράσινο φως» για το νέο 7ο Γυμνάσιο

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ