Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

CMAS World Cup: Η “γιορτή” της Ελεύθερης Κατάδυσης για 1η φορά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου

Η Ελλάδα και ο Άλιμος φιλοξενούν για πρώτη φορά στα χρονικά των αγωνισμάτων πισίνας της Ελεύθερης Κατάδυσης το Παγκόσμιο Κύπελλο “CMAS World Cup” της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων.

Τους αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και την Δευτέρα 29 Απριλίου,  διοργανώνει ο Σύλλογος Ελεύθερης Κατάδυσης “Νηρίτης” και ο προπονητής Δημήτρης Κούμουλος.

Επί τρεις μέρες, 42 αθλητές από 15 χώρες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε τρία από τα αγωνίσματα πισίνας: με μονοπέδιλο, με διπλά πέδιλα και χωρίς πέδιλα.

Στα δυναμικά αγωνίσματα πισίνας της Ελεύθερης Κατάδυσης, οι αθλητές καλούνται να κολυμπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα υποβρυχίως, με μία ανάσα.

Ανάμεσα στους αθλητές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο “CMAS World Cup” είναι η Ουκρανή Κατερίνα Σαντούσκα, κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Ελεύθερης Κατάδυσης CNF (78 m.), η Ιταλίδα πρωταθλήτρια Κριστίνα Φρανκόνε και ο Κροάτης Μπόρις Μίλοσιτς, ο οποίος κατάφερε να περπατήσει 100 μ. υποβρυχίως και κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες.

Από Ελληνικής πλευράς, στους αγώνες μετέχουν συνολικά 13 αθλητές (6 γυναίκες και 7 άνδρες), μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Καρέλος, κάτοχος Πανελλήνιων ρεκόρ στα περισσότερα αγωνίσματα πισίνας και θάλασσας, η Φεϊρούζ Ελ Μεντάουι, Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο DYNBF (188μ.) και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο CWTB, στην κατηγορία Μ (77μ.), η Αννα Ηλιάδου, Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο DNF (132μ.) και στο CNF (47μ.) και ο Αρης Ιωαννίδης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο DNF (150m.) και σε άλλα τέσσερα αγωνίσματα ταχύτητας και αντοχής, στην κατηγορία Μ1 (150m.).

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΝ: Προωθεί ρύθμιση για κλιμακωτό όριο στο μπόνους ύψους κτιρίων

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ