Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

ΛΑΕ-ΑΑ: Στις ευρωεκλογές στηρίζουμε – ψηφίζουμε ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Tην πολιτική και εκλογική στήριξή της στο ψηφοδέλτιο Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Γρφαείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Για μία πραγματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Ανυπότακτη Αριστερά συμμετέχει και στηρίζει πολιτικά και εκλογικά στις ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η πλατιά αυτή εκλογική συμμαχία συγκροτήθηκε από την ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Ανυπότακτη Αριστερά, το ΜέΡΑ25, την ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ριζοσπάστες/σες οικολόγους και ανένταχτους/ες αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς.
Με την συγκρότηση αυτής της πλατιάς εκλογικής αριστερής συνεργασίας, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα, ώστε να καλυφτεί το υπαρκτό κενό αριστερής πολιτικής και κινηματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ανάγκη πολιτικής έκφρασης των κοινωνικών αγώνων, αλλά και λαϊκών δυνάμεων και της νεολαίας, που επιμένουν να αμφισβητούν και να αντιστέκονται στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αντικοινωνικές, αντιπεριβαλλοντικές, αντιδημοκρατικές πολιτικές.

Οι αγώνες των φοιτητών ενάντια στον αντισυνταγματικό νόμο για τη θέσπιση ιδιωτικών πανεπιστημίων, των αγροτών για την επιβίωσή τους, αλλά και η λαϊκή οργή για την κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης του μαζικού εγκλήματος των Τεμπών έδωσαν την εικόνα υπαρκτής κοινωνικής αντιπολίτευσης, χωρίς, όμως, ακόμα αυτή να συστοιχίζεται με ανάλογη παρουσία ισχυρής πολιτικής αντιπολίτευσης.

Είμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί σημαντικό πολιτικό προβάδισμα, το οποίο αντιλαμβάνεται ως «λευκή επιταγή» για να προχωράει στην πιο αντιδραστική πολιτική της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Το προβάδισμα αυτό οφείλεται, πέρα από την στήριξη των οικονομικών ελίτ και των πλήρως ελεγχόμενων ΜΜΕ, στην εκκωφαντική απουσία της αντιπολίτευσης, ακόμα και της συστημικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδιαρθρώνεται και έχει χάσει κάθε σχέση με την αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως ενταγμένο στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής. Λύσεις δεν μπορούν να δοθούν ούτε από τις δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν και υπερασπίζονται ακόμα την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής με «αριστερό προσωπείο». Αλλά ούτε μπορεί να συγκροτηθεί μαχητική, αγωνιστική αντιπολίτευση με την παραπομπή της λύσης των προβλημάτων του λαού και της νεολαίας στο απώτερο μέλλον του σοσιαλισμού και με την λογική της απομόνωσης και της διάσπασης των αγώνων.

Σήμερα, είναι αναγκαία η ενίσχυση μιας αριστερής, ριζοσπαστικής, μαχητικής, αποτελεσματικής αντιπολίτευσης, που δεν φοβάται τις συγκρούσεις και τις ρήξεις, που μπαίνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων, αλλά και δίνει απαντήσεις στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, συνδέοντάς τα με τις ευρύτερες ανατροπές που είναι απαραίτητες. Είναι ανάγκη να χτίσουμε μια ενωτική αριστερή αντιπολίτευση, που θα ξεπερνά τις διαφορές που φαντάζουν μικρές απέναντι στην επιθετικότητα της πολιτικής των οικονομικών και πολιτικών ελίτ.

Η συμμετοχή μας στην ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσουμε πιο αποτελεσματικά την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς στα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα της περιόδου για τα πραγματικά προβλήματα του λαού και της νεολαίας.
Επίσης, διευκολύνει την προώθηση της ανασυγκρότησης και της συνεργασίας των δυνάμεων της ενωτικής, ριζοσπαστικής, πλουραλιστικής, αγωνιστικής αριστεράς, ώστε να συμβάλει πιο αποτελεσματικά στους αγώνες  για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά και να επεξεργαστεί και να προβάλλει μία ανατρεπτική και πειστική φιλολαϊκή εναλλακτική πρόταση.

Στον προεκλογικό αγώνα προβάλουμε τις προτάσεις και διεκδικήσεις μας για αντιμετώπιση της ακρίβειας, προστασία της λαϊκής στέγης, ουσιαστική αύξηση των μισθών – συντάξεων, ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, υπεράσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, προστασία του περιβάλλοντος, σταμάτημα της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος τους Ισραήλ, αποτροπή της γενίκευσης του πολέμου και μη εμπλοκή της χώρας μας στους τυχοδιωκτικούς πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Με την πολιτική μας παρέμβαση στον προεκλογικό αγώνα, επιδιώκουμε να αμφισβητήσουμε την πολιτική ηγεμονία και τις πολιτικές της ΝΔ, την ανύπαρκτη αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τις άλλες συστημικές πολιτικές δυνάμεις, τον φασισμό και την ακροδεξιά. Να ανοίξουμε, με την εκλογική ενίσχυσή μας, ένα δρόμο πιο αποτελεσματικής σύγκρουσης και ρηξης με τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές αλλά και ελπιδοφόρας φιλολαϊκής διεξόδου.

Εκλογικός μας στόχος είναι η εκπροσώπηση του ψηφοδελτίου ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην ευρωβουλή.
Για να είμαστε εκεί η μαχητική φωνή του λαού και της νεολαίας της
χώρας μας για τα πραγματικά τους προβλήματα.
Για να συντονιζόμαστε με τα κοινωνικά κινήματα και άλλες δυνάμεις της
μαχόμενης Αριστεράς στην Ευρώπη, όχι για να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση από τα μέσα, γιατί αυτή έχει οικοδομηθεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλούσιων και των ισχυρών και, επομένως, δεν αλλάζει ούτε μεταρρυθμίζεται, αλλά για την ανάπτυξη αντιστάσεων και την επίτευξη νικών απέναντι στις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές της, στην έντονη στρατιωτικοποίησή της και στην εμπλοκή της σε στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς του ΑμερικανοΝΑΤΟικού  ιμπεριαλισμού.

Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια δύσκολη πολιτική μάχη για το ενωτικό μας εγχείρημα. Κυρίως, λόγω της ιδεολογικής και πολιτικής συντηρητικοποίησης μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, των προσπαθειών αποκλεισμού κάθε αριστερής, αντιπολιτευτικής φωνής από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και της απογοήτευσης λόγω του συνεχιζόμενου κατακερματισμού της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Ωστόσο, εκτιμούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να πετύχουμε τον εκλογικό στόχο μας και να κατοχυρώσουμε να είμαστε μετεκλογικά στην πολιτική σκηνή ένας ισχυρός, ενωτικός πολιτικός πόλος με αριστερό, αγωνιστικό, ριζοσπαστικό αντιπολιτευτικό στίγμα και με πειστική και ελπιδοφόρα εναλλακτική πρόταση.

Η εκλογική διακήρυξή μας με επίκεντρο τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας, οι πολιτικές και κινηματικές δυνάμεις, που συγκροτούν το ενωτικό μας ψηφοδέλτιο, αλλά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές/τριές μας, με την πολιτική αγωνιστικότητα και συνέπεια, δίνουν τις εγγυήσεις ότι όσα λέμε θα τα κάνουμε και στην πράξη.

Καλούμε τις πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αλλά και όλες και όλους που έδωσαν και δίνουν κοινούς αγώνες μαζί μας, όσους και όσες εξακολουθούν να αγωνίζονται και αναζητούν πολιτική έκφραση, όσους και όσες θα ήθελαν μία ενωμένη, ισχυρή και ανυπότακτη Αριστερά που να είναι η δύναμη, η απαντοχή και η ελπίδα του λαού και της νεολαίας να μας στηρίξουν στις ευρωεκλογές.

Δίνουμε φωνή σε όσους και όσες επιμένουν ακόμα να αντιστέκονται και να αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο.

Ψηφίζουμε ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 / ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ