Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στην διάθεση των κατοίκων της Ηλιούπολης τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου

Άρχισε και επίσημα η λειτουργία του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στην Ηλιούπολη.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος “ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κάρολο Ιταλό φρόντισαν να “ξεπαγώσουν” τις διαδικασίες του έργου από τους πρώτους μήνες της νέας δημοτικής Αρχής και σήμερα είναι ο πρώτος Δήμος που εφαρμόζει το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, αποτελώντας πρότυπο και για άλλους δήμους της χώρας”.

Το σύστημα περιλαμβάνει 45 ηλεκτρικά ποδήλατα και 48 σταθμούς ποδηλατών.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε το δίκτυο κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο, όπως και η πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

Πλέον βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών και κατοίκων εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας, με την ολοκλήρωση της πλατφόρμας διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

Οι σταθμοί ποδηλάτων βρίσκονται στις παρακάτω θέσεις εντός του αστικού ιστού της πόλης του :

  1. Πλατεία ανεξαρτησίας
  2. Πλατεία Σικελιανού
  3. Δημοτικό πάρκινγκ (Μαρίνου Αντύπα & Φραντζη)
  4. Πολυκλαδικά
  5. Κεντρική Πλατεία
  6. Σταθμός Μετρό Ηλιούπολη
  7. Πλατεία Φλέμινγκ

Από τους σταθμούς δίνεται η πρόσβαση σε ποδήλατα του Σ.Κ.Π .

Μπορείτε να δείτε εδώ τους όρους χρήσης και λειτουργίας του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων και τις οδηγίες χρήσης της σχετικής εφαρμογής.

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το Σ.Κ.Π, θα πρέπει να κατεβάσει την ειδική εφαρμογή της Bike Ilioupoli στο κινητό του μέσω Android ή μέσω  IOS και να προχωρήσει σε εγγραφή, δίνοντας στο σύστημα τα βασικά στοιχεία του. Δεν θα υπάρχει κράτηση χρημάτων για οτιδήποτε, αφού οι λειτουργίες του συστήματος, παρέχονται στους πολίτες ΔΩΡΕΑΝ για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Το όραμα της σημερινής δημοτικής Αρχής είναι να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης για την αποσυμφόρηση του κέντρου της Ηλιούπολης, διαμορφώνοντας μία Πράσινη πόλη που σέβεται τους κατοίκους και δημότες, εξασφαλίζοντας Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αειφορία με συνεχή αποτίμηση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος από την χρήση των Κοινόχρηστων Πoδηλάτων.

Στην εν λόγω του ανακοίνωση ο Δήμος Ηλιούπολης “παρακαλεί τους χρήστες των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων να φορούν υποχρεωτικά κράνος για την ασφάλειά τους, όπως και τους οδηγούς αυτοκινήτων και μηχανών να προσέχουν στην πόλη τους διερχόμενους οδηγούς των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Η πόλη αλλάζει προς το καλύτερο και είναι αναγκαίος ο Σεβασμός των χρηστών Ποδηλάτων με στόχο την ομαλή συμβίωση για τη βελτίωση των συνθηκών του Δήμου Ηλιούπολης”.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν Rapid test και τον Μάιο στην πόλη

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ