Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το 3ο Δημοτικό Ζωγράφου σε νέο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου συμμετέχει ενεργά σε ένα νέο, μικρής κλίμακας, ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ με τίτλο “Schoolture for Climate Change”.

Το “Schoolture for Climate Change” είναι ένα καινοτόμο Erasmus+ έργο, που υλοποιείται από την commonspace (www.commonspace.gr), βασισμένο στη μακρόχρονη εμπειρία της στον Συμμετοχικό Σχεδιασμό και τις συμμετοχικές διαδικασίες στην εκπαίδευση.

Στις μέρες μας, λόγω της αυξανόμενης ενασχόλησης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τεχνολογία γενικότερα, οι μαθητές/τριες έχουν απομακρυνθεί από τον φυσικό δημόσιο χώρο και δυσκολεύονται να κατανοήσουν πώς οι δικές τους ενέργειες, ατομικά ή συλλογικά, μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση και διαχείριση ζητημάτων όπως η Κλιματική Κρίση.

Το έργο αποσκοπεί στην αλλαγή αυτής της πραγματικότητας με την εισαγωγή διαφορετικών τύπων συμμετοχικών δραστηριοτήτων στο σχολικό περιβάλλον. Παιδιά και εκπαιδευτικοί από το 3ο Δημοτικό Σχολείου Ζωγράφου αλλά και από το Σχολείο Tadeusz Kosciuszko στο Dabie της Πολωνίας μαθαίνουν μέσα από ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πώς να χρησιμοποιούν Συμμετοχικές Πρακτικές και Εργαλεία προς όφελος όχι μόνο της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης γειτονιάς.

Το έργο έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση δύο πιλοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (στις πόλεις του Ζωγράφου στην Ελλάδα και Dabie στην Πολωνία) καθώς και την ανάπτυξη και δωρεάν διάχυση ενός εύχρηστου οδηγού προς εκπαιδευτικούς με τις μεθοδολογίες του Συμμετοχικού Σχεδιασμού και τη χρήση τους στο ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα στη χώρα μας, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου συ-σχεδιάζουν (σε επίπεδο masterplan) το Πάρκο της Αγίας Ελένης και καλούν όλη τη γειτονιά σε μία τελική εκδήλωση, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 18.30 στο σχολείο τους για να παρουσιάσουν τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η ομάδα έργου της commonspace μαζί με την πολύτιμη βοήθεια της Διευθύντριας του σχολείου κ. Γιούλης Γύφτουλα, των εκπαιδευτικών κ.κ. Έλενας Ψυχάρη, Νίκου Καββαδία και με την εποπτεία της κ. Μαρίας Δημοπούλου, υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  Α΄ Δ/νσης Π.Ε Αθηνών. Στο πρόγραμμα συμμετέχει ενεργά και ο Δήμος Ζωγράφου, στον οποίο θα σταλεί το masterplan του Πάρκου μετά την ολοκλήρωσή του.

Διαβάστε επίσης: Το 3ο Δημοτικό Ζωγράφου αδελφοποιήθηκε με το 4ο ελληνικό Δημοτικό Μονάχου «Αριστοτέλης»

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ