Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αναβάθμιση για το Volkswagen ID.3

Την ανανεωμένη έκδοση του ID.3 λανσάρει η Volkswagen. Το ηλεκτρικό hatchback μοντέλο φέρει αλλαγές σε αρκετούς τομείς, όπως στην ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, στο σύστημα πολυμέσων και στον εξοπλισμό ασφάλειας.

Το ηλεκτρικό μοτέρ των 204 ίππων αποδίδει πλέον 231 ίππους στην έκδοση ID.3 Pro S. Η επιπλέον ισχύς προσφέρεται στάνταρ στην αγορά της Γερμανίας, ενώ στις υπόλοιπες χώρες οι πελάτες της Volkswagen θα μπορούν να αποφασίζουν μετά την αγορά αν θέλουν αναβάθμιση του λογισμικού που θα προσφέρει τους 231 ίππους. Το αναβαθμισμένο Volkswagen ID.3 ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία με την μπαταρία των 77 kWh ανέρχεται σε 559 χιλιόμετρα.

Εξελιγμένο είναι και το σύστημα προετοιμασίας της μπαταρίας ενόψει φόρτισης σε ταχυφορτιστή. Η θερμοκρασία της μπαταρίας φθάνει στο επιθυμητό επίπεδο, κάτι που επιτρέπει πιο γρήγορη φόρτιση (έως 175 kW) για όσους βρίσκονται εν μέσω ενός μεγάλου ταξιδιού. Νέο είναι το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του ID.3. Η οθόνη αφής είναι πλέον διαγωνίου 12,9 ιντσών και έχει νέο μενού για ευκολότερη λειτουργία από τον οδηγό και το συνοδηγό. Ο προσωπικός βοηθός απαντά πιο φυσικά σε φωνητικές εντολές, ενώ παρέχει πληροφορίες από online υπηρεσίες, όπως η Wikipedia. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), μέσω του ChatGPT. Στον πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας προστίθενται τεχνολογίες όπως το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Travel Assist αλλά και η υποβοήθηση στάθμευσης Park Assist Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ