Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μ. Αγγελόπουλος: Η Ημέρα της Ευρώπης μας καλεί σε σταθερή προσπάθεια αλληλεγγύης και γόνιμων επιτευγμάτων

Με αφορμή την χθεσινή “Ημέρα της Ευρώπης”,  η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου για τον εορτασμό της ειρήνης και της ενότητας στην Ευρώπη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Μιχάλης Αγγελόπουλος έστειλε το εξής μήνυμα:

9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης,

βρισκόμαστε απέναντι σε μια πολλαπλή πρόκληση για την Ευρώπη, ώστε να διαμορφώσει το μέλλον της με σταθερότητα. Ταυτόχρονα, ώστε μαζί και με την Ελλάδα να συνδιαμορφώσει τη νέα της προοπτική, που θα βασίζεται στην ευρύτατη συμμετοχή των πολιτών.

Η Ευρώπη δεν είναι αποτέλεσμα ενός αυτόματου σχεδίου και δεν θα συνεχίσει να υπάρχει αυτονόητα, χωρίς τη διαρκή προσπάθεια ενωσιακών πολιτικών.

Η ειρήνη και η ενότητα θα διαφυλαχθούν από συντονισμένες προσπάθειες, μόνο ανάλογες των κινδύνων που μας απειλούν, σήμερα, και είναι πολλοί και πολυσύνθετοι.

Η Ημέρα της Ευρώπης όχι μόνο μας το θυμίζει, αλλά μας καλεί σε σταθερή προσπάθεια αλληλεγγύης και γόνιμων επιτευγμάτων, σε κάθε τομέα που επηρεάζει την ζωή κάθε Ευρωπαίου πολίτη.

Με επίκεντρο το μείζον αγαθό της ασφάλειας, όπως και όπου εκφράζεται.

Την Ασφάλεια στην Ευρώπη, την ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορά της, στα νησιά μας.

Την ασφάλεια στην τεχνητή νοημοσύνη και τις συναλλαγές.

Την οικονομική και ενεργειακή ασφάλεια.

Την ασφάλεια στην εργασία. Και τελικά την ασφάλεια στην καθημερινή μας ζωή.

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου καλούμαστε να δώσουμε δυναμικό παρόν γιατί με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την συνέχεια και την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αξίζει η Ευρώπη, το μπορεί η Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ