Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Δεκτό από το Πρωτοδικείο Αθηνών έγινε το αίτημα του Δήμου Αγίου Δημητρίου που κατατέθηκε με εντολή του δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη, από την νομική υπηρεσία του Δήμου, κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ελπίδος 6.

Η δικαστική απόφαση απαγορεύει προσωρινά στην εταιρεία την εγκατάσταση και λειτουργίας του σταθμού βάσης και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης που ορίστηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκε η νομική σύμβουλος του Δήμου Ε. Καδδά, ο διευθυντής του γραφείου Δημάρχου Π. Ζωίλης, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Δ. Τούσης, ο δικηγόρος Σ. Ζαφειρόπουλος σαν μέλος του συλλόγου και ο Μ. Ζαχαριάς, κάτοικος της περιοχής.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, τόνισε: «Η απόφαση αυτή αποτελεί μια πρώτη δικαίωση για τις ανησυχίες μας στην προσπάθεια που κάνουμε για την ασφάλεια των παιδιών μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την υγεία όλων των πολιτών και στο πλαίσιο αυτό θυμίζω ότι, ύστερα από δική μας εισήγηση, έχει ήδη συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία εξετάζει εάν λειτουργούν με ασφάλεια, όλες οι κεραίες που έχουν εγκατασταθεί κατά καιρούς στο Δήμο μας».

Διαβάστε επίσης: Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο για την κεραία δίπλα σε σχολεία

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ