Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο για την κεραία δίπλα σε σχολεία

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά γνωστής Εταιρείας Κινητής Τηλεφωνίας, με αίτημα την προσωρινή απαγόρευση εγκατάστασης και την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού βάσης και της κεραίας, επί της οδού Ελπίδος 6, αποφάσισε να καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η Δημοτική Επιτροπή, ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και γειτνιάζει με σχολεία και συγκεκριμένα το 3ο Δημοτικό, το 3ο Νηπιαγωγείο και το 6ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου.

«Όπως είχα αναφέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και των δημοτών είναι πάνω από όλα. Σε συνεννόηση με τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα και τις δημοτικές παρατάξεις, και υπό την καθοδήγηση της νομικής μας υπηρεσίας θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από σχετική εισήγηση του Στέλιου Μαμαλάκη, στα τέλη Φεβρουαρίου είχε ήδη συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία εξετάζει εάν πληρούνται οι όροι που ορίζει η νομοθεσία για τη λειτουργία όλων των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί στον Δήμο, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας με απόφαση του ΔΣ

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ