Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Μήνυμα Ειρήνης από τον Άγιο Δημήτριο το Σαββατοκύριακο – Παράταση εγγραφών

Μήνυμα Ειρήνης, Δημοκρατίας και Συμπερίληψης στέλνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στις 18 και 19 Μάϊου, με τη διοργάνωση για άλλη μια χρονιά των Παναγούλειων και της Ειρηνοδρομίας 2024, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 48 ετών από το χαμό του, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 7μμ, Πολιτικό Μνημόσυνο στο μνημείο του Αλ. Παναγούλη. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του δημάρχου, Στέλιου Μαμαλάκη.

Στις 8.30μμ θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη Συναυλία με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” η οποία τιμά την επέτειο μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια του. Τραγούδια λυρικά, λαϊκά, επικά, τραγούδια αγώνων για την Ελευθερία, καθώς και τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης σε στίχους του Αλέκου Παναγούλη και τραγούδια σε στίχους δικούς του αφιερωμένα στον Παναγούλη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 19 Μαΐου με την Μεγάλη Ειρηνοδρομία, η οποία έχει κεντρικό σύνθημα: «Τρέχουμε για τα παιδιά μας, τρέχουμε για ένα καλύτερο κόσμο».

Στις 8μμ ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με μουσική συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αγίου Δημητρίου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με έντεχνο, λαϊκό και ροκ πρόγραμμα.

Με αφορμή τις σχετικές εκδηλώσεις ο δήμαρχος, Στ. Μαμαλάκης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις.

Στ. Μαμαλάκης: «Το μήνυμα των Παναγούλειων είναι φέτος περισσότερο επίκαιρο από ποτέ»

«Τα Παναγούλεια και το διαχρονικό μήνυμα που μεταφέρουν, είναι φέτος περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι πολεμικές συρράξεις στη γειτονιά μας αυξάνονται και φουντώνουν. Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, του εμβληματικού αγωνιστή της ειρήνης, της ελευθερίας, κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης, αξίες που αποτελούν πυξίδα και προορισμό για όλους μας!», δήλωσε ο δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αγγελική Σαραβελάκη, ανέφερε ότι «ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για 48η χρονιά τιμά τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, θέλοντας να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε».

Ο Ευάγγελος Μπούρης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ανέφερε ότι «η 41η Ειρηνοδρομία είναι μια κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων του Δήμου στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη. Στις 19 Μαΐου “Τρέχουμε για τα παιδιά μας! Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο”».

Παράταση εγγραφών έως 15 Μαΐου

Η Οργανωτική Επιτροπή, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους δρομείς να πάρουν μέρος, αποφάσισε την παράταση των online εγγραφών μέχρι και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο eirinodromia.gr.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των Παναγούλειων 2024

Διαβάστε επίσης: Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ