Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Γ. Κουτελάκης σε Χ. Δούκα: Πρόταση μεταμόρφωσης της Συγγρού σε Λεωφόρο Πολιτισμού

Μία ωραία πρόταση έκανε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης στον ομόλογό του των Αθηνών, Χάρη Δούκα: Να μεταμορφωθεί η Λεωφόρος Συγγρού σε Λεωφόρο Πολιτισμού.

«Εχω σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων χώρους πολιτισμού μεγάλου ειδικού βάρους και κύρους. Ξεκινάμε από την αρχή της Λεωφόρου και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Μη ξεχνάμε ότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης. Κατεβαίνοντας τη Συγγρού συναντάμε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Συνεχίζουμε με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Πιο κάτω, έχουμε το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και απέναντι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Έκανα την πρόταση στον δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος τη βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα», δήλωσε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ο κ. Κουτελάκης.

«Μπορούν να γίνουν πολλές και σημαντικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένου του μεγάλου αριθμού ξενοδοχείων που λειτουργούν κατά μήκος της Συγγρού», ανέφερε ο κ. Κουτελάκης ξεδιπλώνοντας τη σκέψη του.

Μάλιστα, ο κ. Δούκας δέχτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την εκπόνηση αρχικής μελέτης που θα δίνει «ώθηση» σε αυτή την συνέργεια των τεσσάρων Δήμων (Αθήνας, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου) πέριξ της Λεωφόρου Συγγρού.

Διαβάστε επίσης: Κλειστό Αρτάκης: Συνάντηση Γ. Κουτελάκη – Ν. Χαρδαλιά πιθανότατα τον Ιούνιο

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ