Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Άσκηση εκκένωσης του Βλητικού Σταθμού – Δείτε το video

Άσκηση οργανωμένης εκκένωσης του οικισμού «Βλητικός Σταθμός» έκανε ο Δήμος Καισαριανής στο πλαίσιο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια άσκηση σε πραγματικό χρόνο που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Δήμου και καθολική σχεδόν συμμετοχή των κατοίκων του οικισμού.
Στην άσκηση συμμετείχαν, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής, η Ελληνική Αστυνομία, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, η Επιτροπή κατοίκων του οικισμού «Βλητικός Σταθμός» και η Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής.

Παρευρίσκετο επίσης και έλαβε μέρος σύμφωνα με το ρόλο που προβλέπεται στο Σχέδιο, ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος και η Δημοτική Αρχή.

Το όλο εγχείρημα προετοιμάστηκε με βάση το ήδη υφιστάμενο σχέδιο εκκένωσης που εκπονήθηκε το 2018, ενώ επικαιροποιήθηκε και εξειδικεύθηκε σε συνάντηση εργασίας των εμπλεκόμενων φορέων τις προηγούμενες ημέρες στο Δημαρχείο Καισαριανής.
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω οικισμός, αποτελούμενος από 33 περίπου κατοικίες, βρίσκεται εντός πυκνού πευκοδάσους, με πολύ αυξημένη έως ακραία τρωτότητα κατοικιών και με περιορισμούς στην πρόσβαση λόγω υποτυπώδους οδικού δικτύου.

Η εκκένωση του οικισμού έγινε με τάξη αμέσως μετά την ήχηση της σειρήνας στο φυλάκιο των συνεργείων του Δήμου και κατόπιν σχετικής εντολής του δημάρχου. Το σενάριο προέβλεπε επίσης τη μετακίνηση κατοίκου με προβλήματα κινητικότητας από το ΕΚΑΒ στο χώρο καταφυγής που είχε οριστεί το Κλειστό Γυμναστήριο Γεώργιος Μελισσινός.

Η άσκηση σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρξε επιτυχής. Ακολούθησε αξιολόγησή της που συνέβαλε στο να αναδειχθούν δυνατότητες βελτίωσης του σχεδίου εκκένωσης.

Δείτε video από την έναρξη της άσκησης.

Ακολουθεί ένα δεύτερο video την ώρα που ακούγεται η σειρήνα.

 

Διαβάστε επίσης: Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση του Σκοπευτηρίου – Απαντήσεις σε 3 μυθεύματα

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ