Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

«Έξυπνα» λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους της πόλης

«Έξυπνα» βανάκια θα τεθούν σύντομα στην υπηρεσία των κατοίκων της Γλυφάδας. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τη Δημοτική Συγκοινωνία σε κεντρικά σημεία της πόλης και να εξυπηρετούνται όποτε το έχουν ανάγκη.

Τα SmartBus είναι μικρά επιβατικά βανάκια που σχεδιάζεται να κινούνται συμπληρωματικά με τα υφιστάμενα δημοτικά λεωφορεία. Θα παραλαμβάνουν τους επιβάτες από προκαθορισμένες στάσεις προς άλλες περιοχές του Δήμου.

Η διαφορά με την κλασική Δημοτική Συγκοινωνία είναι ότι το δρομολόγιο των οχημάτων καθορίζεται δυναμικά και με βάση τη ζήτηση, ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η υπηρεσία δοκιμάζεται ήδη πιλοτικά στη Γλυφάδα, τις καθημερινές (από Δευτέρα έως Παρασκευή), από τις 10πμ έως τις 6μμ.

Για την επικοινωνία των χρηστών με την υπηρεσία, αλλά και την ευφυή δρομολόγηση των οχημάτων, αναπτύχθηκε η εφαρμογή SmartBus για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η οποία παρέχεται δωρεάν στους πολίτες.

Η υπηρεσία αυτή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου DIT4TraM, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και βασίζεται σε προχωρημένους αλγόριθμους για τη διαχείριση της ροής επιβατών, τη διαχείριση του στόλου και τη βέλτιστη κατανομή των οχημάτων στο δίκτυο.

Οι 11 στάσεις της Γλυφάδας για τα SmartBus είναι: Κεντρική Πλατεία Γλυφάδας, Πλ. Βεργωτή, Κύπρου, Γυμνάσιο, Αγ. Τριάδα, Ανθέων, Αιγαίου, ΔΕΗ, Τροχαία, Άγιος Τρύφωνας και Πλατεία Καραϊσκάκη.

Διαβάστε επίσης: Μια μεγάλη “αγκαλιά” για τα άτομα με αυτισμό “άνοιξε” η πόλη

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ