Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Χωρισμένη στα δύο η πόλη για το εξώδικο στον Δ. Ευαγγέλου από επιχειρηματία

Θεσμική ασπίδα προστασίας στον επικεφαλής του συνδυασμού «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη», Δημήτρη Ευαγγέλου, δίνει το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μετά το εξώδικο που δέχτηκε από επιχειρηματία.

Αιτία της κόντρας του Δ. Ευαγγέλου με τον επιχειρηματία στάθηκε η αντίδρασή του για το θέμα της παραχώρησης του Δημοτικού Θεάτρου στο Άλσος Κιντή έναντι 8.500 ευρώ για 1 μήνα, καθώς και η αντιπρότασή του για μίσθωση αντί 30.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ευαγγέλου κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι παραχωρεί το θέατρο «έναντι πινακίου φακής».

Οι διαδοχικές ανακοινώσεις του κ. Ευαγγέλου, προκάλεσαν την αντίδραση του επιχειρηματία που με εξώδικο τον προειδοποίησε ότι θα προβεί στη χρήση όλων των ένδικων μέσων.

Κατόπιν αυτού, ο Δ. Ευαγγέλου κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος καλώντας τους συναδέλφους του να το στηρίξουν. «Σας καλώ να υπερασπιστείτε έναν συνάδελφό σας που εκβιάζεται επειδή άσκησε το καθήκον του. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας», είπε προς τους συναδέλφους του ο κ. Ευαγγέλου.

Παρά ταύτα, η πρόταση καταψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του δημάρχου, με το αιτιολογικό πως «πρόκειται για ιδιωτική διαφορά που δεν ενδιαφέρει το Συμβούλιο».

Υπερ του ψηφίσματος τοποθετήθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με τον Θοδωρή Παπαδάτο («ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»), να κάνει λόγο για «μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου». Ο πρώην δήμαρχος, Γιώργος Χατζηδάκης («Ενωμένοι Για Την Ηλιούπολη»), μίλησε για «πρωτοφανή απόφαση, που επιτρέπει σε επιχειρηματίες να εκφοβίζουν αιρετούς».

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης συμφώνησαν στη διεξαγωγή συνεντευξης Τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Ευ. Πλατανιώτη και Μ. Ζερδεβάς βραβεύονται και βραβεύουν συναθλητές τους στο «Μίκης Θεοδωράκης»

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ