Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

«Πρότυπο προσβάσιμης παραλίας για ΑμεΑ» η 3η παραλία

Την 3η παραλία Γλυφάδας επισκέφθηκαν οι υπουργοί Επικρατείας Άρης Σκέρτσος και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τις πολιτικές για τα Άτομα με Αναπηρία.

Οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου, για τα δύο SeaTrac Γλυφάδας, που είναι τα δημοφιλέστερα πανελλαδικά, καθώς και για τις άλλες υποδομές, που την καθιστούν πρότυπο προσβάσιμης παραλίας για τα ΑμεΑ.

«Η μέρα ήταν αφιερωμένη στην “ορατότητα” των Ατόμων με Αναπηρία, για μια Ελλάδα με όλους, για όλους. Ξεκινήσαμε από τον Δήμο Γλυφάδας όπου στη δημοτική παραλία λειτουργεί υποδειγματικά μια πρότυπη εγκατάσταση με 2 ειδικά τηλεχειριζόμενα αμαξίδια για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Αντίστοιχες υποδομές επιδοτούνται πλήρως από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Υπουργείο Τουρισμού ώστε ακόμη περισσότερες ελληνικές παραλίες να γίνουν προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία. Μαζί με την Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήσαμε και συζητήσαμε με λουόμενους χρήστες της υποδομής και δώσαμε συγχαρητήρια στον εξαιρετικό δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου, που εργάζεται καθημερινά για μια πιο συμπεριληπτική πόλη. Μαζί επισκεφτήκαμε και το εργοτάξιο του πρότυπου ειδικού σχολείου που χτίζεται με πόρους του ΕΣΠΑ στην άνω Γλυφάδα και σε δυο χρόνια θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 100 παιδιών με αναπηρία», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.

Από την πλευρά της η κυρία Κεφαλογιάννη, ανέφερε ότι το Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει να αναδείξει την Ελλάδα ως προσβάσιμο και φιλόξενο προορισμό για όλους ανεξαιρέτως τους ταξιδιώτες. «Η συμπερίληψη εξάλλου συνιστά στη σύγχρονη εποχή βασικό συστατικό της υπεύθυνης και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Η πολιτική για προσβάσιμο τουρισμό ενισχύει ταυτόχρονα τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος και την ανταγωνιστικότητά του στο διεθνές περιβάλλον. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”», συνέχισε η υπουργός, «το Υπουργείο Τουρισμού έχει εντάξει και ήδη υλοποιεί μία σειρά έργων που αποσκοπούν στις προσβάσιμες παραλίες και στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Πρόκειται για εμβληματικό έργο και αφορά στην ανάπτυξη υποδομών προσβασιμότητας σε παραλίες της χώρας μας με πόρους άνω των 17 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025. Τα έργα προβλέπουν την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς της χώρας και περιλαμβάνουν τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών ώστε να μη δημιουργούνται διακρίσεις ως προς την πρόσβαση σε υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά. Ως επιλέξιμες δαπάνες στα έργα αυτά, έχουν ενταχθεί οι εγκαταστάσεις υγιεινής και η διαμόρφωση προσβάσεων και εσωτερικών οδών για Άτομα με Αναπηρία και άτομα με μειωμένη δυνατότητα μετακίνησης ενώ παράλληλα προβλέπεται η ειδική σήμανση χώρων, προσβάσεων και χρήσεων με ψηφιακά μέσα και κατάλληλες προδιαγραφές για ΑμεΑ».

Γιώργος Παπανικολάου: «Οι παραλίες μας πλέον έχουν ταυτιστεί με την πρωτοποριακή υποδομή των Seatrac»

«Οι παραλίες μας πλέον έχουν ταυτιστεί με την πρωτοποριακή υποδομή των Seatrac, που κάθε χρόνο έχουν σταθερά το πανελλαδικό τους ρεκόρ χρήσης στη Γλυφάδα! Το ελληνικό καλοκαίρι έχει ουσιαστικά ήδη ξεκινήσει και στη Γλυφάδα μας για μια ακόμα χρονιά, όλοι οι πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, μπορούν να απολαύσουν ισότιμα το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας», δήλωσε ο κ. Παπανικολάου.

Εκτός από το Seatrac, το σημείο διαθέτει θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ μπροστά στην παραλία, διάδρομο από εκεί μέχρι το Seatrac, ειδικά αποδυτήρια, τουαλέτες και ντουζιέρες, ομπρέλες και καθιστικά για όσους κάνουν χρήση του Seatrac, και υποστηρικτικό προσωπικό με εργαζόμενους του Δήμου και εθελοντές.

«Μαζί μάλιστα με τη μεγάλη ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μας μετώπου», πρόσθεσε, «θα απολαμβάνουν το μπάνιο τους μπροστά σε ένα πλήρως αναβαθμισμένο περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης: «Έξυπνα» λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους της πόλης

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ