Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ο Δήμος στην ATTICA GREEN EXPO

Ενεργά συμμετέχει ο Δήμος Νέας Σμύρνης στην ATTICA GREEN EXPO (29/5 – 1/6, Γήπεδο Tae Kwon Do) τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η έκθεση που έχει περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις. Ταυτόχρονα, παρέχει στον Δήμο την ευκαιρία να επικοινωνήσει τις προσπάθειές του για μια βιώσιμη Νέα Σμύρνη κλιματικά ουδέτερη με θετικό οικολογικό αντίκτυπο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ το Σάββατο 1 Ιουνίου ώρα 13:15 – 14:30 με θέμα «Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ΟΤΑ» με συνομιλητές τους Ευστάθιο Σταθόπουλο, γενικό γραμματέα Δασών, Ιωάννη Φωστηρόπουλο, δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Ιωάννη Ανδρουλάκη, πρόεδρο Πράσινου Ταμείου, Αλεξάνδρα Σοφία Τόγια, διευθύνουσα ΕΟΑΝ και Ευγενία Φραγγιά, δήμαρχο Σπετσών.

Θα προηγηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου ώρα 17:30 – 18:30 συζήτηση που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης με θέμα «Πράσινες πολιτικές για ΟΤΑ» με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων. Πρόκειται για τους Γιώργο-Σταύρο Κρεμλή, διευθυντή ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένο για θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Νησιωτικότητας, Νίκο Χρυσόγελο, αντιδήμαρχο Αθηναίων για την Κλιματική Διακυβέρνηση, Καλλιόπη Παπαδάκη, εθνική συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας ΔΜΕΑΑ/ΥΠΕΝ, Στέλιο Διακουλάκη, αναπληρωτή διευθυντή Ευρώπης του Δικτύου Πόλεων για την Κλιματική Αλλαγή C40 και Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική σύμβουλο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στις νέες γενιές την Έκθεση θα επισκεφτούν και Δημοτικά Σχολεία της πόλης που θα ενημερωθούν για δράσεις και πρακτικές που αφορούν στον πλανήτη μας.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα βρίσκεται στο περίπτερο Β7.

Διαβάστε επίσης: Γ. Κουτελάκης σε Χ. Δούκα: Πρόταση μεταμόρφωσης της Συγγρού σε Λεωφόρο Πολιτισμού

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ