Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΑΚΟΕ: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Γλυφάδας μετά τα στοιχεία που δημοσίευσε το ΠΑΚΟΕ περί ακαταλληλότητας ακτών της πόλης.

Εκπρόσωποι του Δήμου χαρακτηρίζουν τους ισχυρισμούς του ΠΑΚΟΕ «απολύτως ψευδείς» που «θίγουν κατάφωρα τον Δήμο μας και την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία καθ’ όλα τα προηγούμενα έτη κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσει την βέλτιστη ποιότητα των υδάτων και την καθαρότητα των ακτών της Γλυφάδας προς εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών που δέχεται η πόλη κατά τη θερινή περίοδο».

Παράλληλα, καλούν «όλα τα Μέσα που αναδημοσιεύουν τις ανυπόστατες κατηγορίες του ΠΑΚΟΕ να κάνουν μία έρευνα, ώστε να διαπιστώσουν το μηδενικό κύρος της συγκεκριμένης οργάνωσης, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες φέρεται ότι τέλεσε τους δήθεν ελέγχους της».

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί Δήμοι, όχι μόνο του Λεκανοπεδίου, έχουν κινηθεί εναντίον του ΠΑΚΟΕ για τους ίδιους λόγους. Μάλιστα, πέρυσι την Ανοιξη υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνταντέλλου και εκπροσώπων του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, μετά τους ισχυρισμούς αρμοδίων του Κέντρου ότι οι έρευνές του σε παραλίες της Βουλιαγμένης και του Καβουριού έδειξαν επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Ο κ. Κωνσταντέλλος είχε θέσει υπό αμφισβήτηση τις μεθόδους μέτρησης των υδάτων του ΠΑΚΟΕ. Είχε καταγγείλει ότι το Κέντρο «δεν είναι αναγνωρισμένο εργαστήριο» και η έρευνα θαλάσσιων υδάτων «αμφισβητούμενης εγκυρότητας», και είχε καταφύγει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής – την πλέον αρμόδια Αρχή για τον έλεγχο των υδάτων, προκειμένου να προβούν σε υδροληψίες των θαλάσσιων υδάτων εντός των ορίων της πόλης. Η ανταπόκριση του ΕΛΚΕΘΕ ήταν άμεση και μετά από μετρήσεις κατέταξε τις παραλίες του Δήμου στην κατηγορία υδάτων κολύμβησης «εξαιρετικής ποιότητας».

Ψήφισμα – καταγγελία «για την δράση και τις πρακτικές του ΠΑΚΟΕ», είχε εκδώσει το καλοκαίρι του ΄23 και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Η ΚΕΔΕ έκανε λόγο για «ανυπόστατες καταγγελίες του ΠΑΚΟΕ» και κατήγγειλε τη δράση του, «τις πρακτικές που αυτό ακολουθεί και τις σκοπιμότητες που αυτό υπηρετεί». Μάλιστα, ανέφερε ότι προχωρεί σε ανακοινώσεις περί επικίνδυνων υδάτων «χωρίς ουσιαστική διαπίστευση και πιστοποίηση από τα αρμόδια, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όργανα και χωρίς την εγκεκριμένη και έγκυρη μεθοδολογία».

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος απαντά για την «ακαταλληλότητα» τον ακτών – «Στον βυθό των fake news»

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ