Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Γ. Κουτελάκης για τα σχολεία της Εστίας: «Έχω κάνει αγώνα για να βρούμε τα λεφτά. Τα βρήκαμε»

Με ένταση ξεκίνησε η χθεσινοβραδινή 3η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Νέας Σμύρνης, όταν γονείς μαθητών που φοιτούν στο 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης (σσ λειτουργούν στο κτίριο της Εστίας) ρώτησαν τον δήμαρχο, Γιώργο Κουτελάκη, αν υπάρχει κίνδυνος μεταστέγασης των σχολείων.

Ο κ. Κουτελάκης εξεμάνη στο άκουσμα της ερώτησης. «Με προσβάλει η ερώτηση για μία ακόμη φορά. ‘Η κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, ή κάνετε ακτιβισμό. Εγώ λέω ότι κάνετε το πρώτο. Ο Δήμος ενοικιάζει με δημόσια διαδικασία ένα οποιοδήποτε ακίνητο. Δεν πάει σε απευθείας αγορά. Δεν πάει σε απευθείας ενοικίαση. Διακηρύσσει ότι ενδιαφέρεται για ένα ακίνητο 40 αιθουσών. Άλλο αν είναι το μοναδικό. Εάν λοιπόν έρθει και μου προσφέρει ένας άλλος ένα άλλο ακίνητο, δεν θα έχω μεταστέγαση; Πώς κάνω μία διαδικασία διαγωνιστική έχοντας από την αρχή “καρφώσει” ότι αυτό θα είναι το αποτέλεσμα; Τώρα αυτό θέλει πολλή φιλοσοφία; Και γι αυτό ήρθε και ένας άνθρωπος. Δεν ήρθαν πολλοί. Το ξέραμε από την αρχή. Ήρθε μόνο η Εστία. Τι ρωτάτε; Κάνετε κάτι ακόμη χειρότερο για εμάς. Για εσάς εύλογο, και ως γονιός σας αντιλαμβάνομαι. Θέτετε για ακόμη φορά, δημοσίως, σε αμφισβήτηση το αν θέλουμε το σχολείο εκεί…».

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, απευθυνόμενος στους γονείς που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι «μολονότι έχουμε αυτή την καλή σχέση μεταξύ μας», όπως είπε, εντούτοις δεν τον προσέγγισαν για να μάθουν τις εξελίξεις. «Δεν ρωτάτε τι έχει γίνει με τα 3,7 εκ. ευρώ. Δεν ρωτάτε αν δόθηκαν, βάσει της συμφωνίας, οι 100.000 ευρώ. Έχω κάνει – γι’ αυτό με βλέπετε έτσι – αγώνα εδώ και 6 μήνες για να βρούμε τα λεφτά, σε συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής Αρχής. Τα βρήκαμε. Η Εστία επισκέφθηκε, πίσω από την πλάτη μας, τον υπουργό για να τη διαβεβαιώσει, διότι δεν πίστευε αυτά που λέγαμε. Τη διαβεβαίωσε ο υπουργός για τις ενέργειές μας. Και παρόλα αυτά, έχουμε μία συνεχή αμφισβήτηση».

Διαβάστε επίσης: Το «μπαλάκι» για την «Εστία» στη νέα Δημοτική Αρχή

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ