Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Το «μπαλάκι» για την «Εστία» στη νέα Δημοτική Αρχή

Στη νέα δημοτική Αρχή Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στον Γιώργο Κουτελάκη έχει ρίξει το «μπαλάκι» για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων της πόλης η απερχόμενη διοίκηση, που λειτουργεί υπό την ηγεσία του Σταύρου Τζουλάκη.

Ανάμεσα στα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, είναι και η λειτουργία των σχολείων της «Εστίας», δηλαδή του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου, στον υπάρχοντα χώρο.

Ο κ. Κουτελάκης, παρότι αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Γενάρη του ’24, επισκέφθηκε ήδη το χώρο των σχολείων, ο οποίος… διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη. Δεν πάνε πολλές ημέρες που έπεσε η βαριά σιδερένια πόρτα της εισόδου χωρίς, ευτυχώς, να τραυματίσει παιδιά, καθώς είχε ξεκινήσει η πρώτη διδακτική ώρα και εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κανείς στο προαύλιο.

Εξαιτίας της έντονης και πολυετούς διαμάχης μεταξύ Δήμου Νέας Σμύρνης και Δ.Σ. «Εστίας» κυρίως για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου που στεγάζει τα σχολεία, αυτό δεν συντηρούνταν επαρκώς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα που χρήζουν επιδιόρθωσης. «Πήγα στο χώρο με μηχανικό. Εντοπίσαμε τα προβλήματα, τα καταγράψαμε και θα επιδιορθωθεί ό,τι αναλογεί στον Δήμο. Τα προβλήματα που είναι δομικής φύσεως και αφορούν τον ιδιοκτήτη θα τα συζητήσουμε μαζί του στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ξεκινήσει», δηλώνει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο κ. Κουτελάκης.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το ύψος των ενοικίων που πρέπει να καταβάλει ο Δήμος στην «Εστία» για παρελθόντα έτη (σσ μετά τον «Καλλικράτη» τα ενοίκια για τέτοιου είδους μισθώσεις πέρασαν από τις Περιφέρειες στους Δήμους, αλλά ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν κατέβαλε το ενοίκιο ελλείψει μισθωτικής σχέσης μεταξύ Δήμου και «Εστίας») βγήκε και το ποσόν ανέρχεται σε 3,7 εκατ. ευρώ. Ήδη ο Δήμος έχει δώσει 300.000 ευρώ τα οποία αφορούν κυρίως το τρέχον έτος. Το ύψος του νέου ενοικίου θα αποφασιστεί μέσα από διάλογο της νέας Δημοτικής Αρχής με το προεδρείο της «Εστίας» μέχρι τον Αύγουστο του ΄24.

Διαβάστε επίσης: Σχολείο «Εστίας»: Αγανακτισμένοι οι γονείς μετά την κατάρρευση της καγκελόπορτας

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ