Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Είχαμε προβλήματα με τον αποχιονισμό του Καρέα. Δεν θα χρεωθούμε ευθύνες άλλων»

Ευθύνες στην Περιφέρεια για το κλείσιμο της Λ. Κατεχάκη, το οποίο έφερε δυσκολίες στην προσπάθεια αποχιονισμού του Καρέα, αλλά και στη διοίκηση της Αττικής Οδού που δεν «επέτρεψε» την παραλαβή επιπλέον τόνων αλατιού, επέρριψε ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης.

Όπως αναφέρει, «είχαμε προβλήματα με τον αποχιονισμό του Καρέα, γιατί έκλεισε η Κατεχάκη και τα εκχιονιστικά του Δήμου δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Ο αποχιονισμός της, όμως, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Περιφέρειας. Τα προβλήματα μας όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Το κλείσιμο της Αττικής Οδού δεν μας επέτρεψε να παραλάβουμε έγκαιρα 30, ακόμα, τόνους αλάτι που αγοράσαμε και είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τον παγετό στους δρόμους. Ούτε φυσικά να παραλάβουμε περισσότερο αλάτι -που ζητήσαμε- από την Περιφέρεια».
Ένα ακόμα πρόβλημα που επισήμανε είναι η απομάκρυνση από τους δρόμους σπασμένων κλαδιών και δέντρων, τα οποία έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Για να απομακρυνθούν αυτά θα πρέπει να προηγηθεί σχετική έκθεση της αστυνομίας, που αποτελεί προϋπόθεση για να δοθούν αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες τους. «Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατη μέσα στη γενικότερη αποδιοργάνωση που επικρατεί», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι -και εν πολλοίς συμμερίζομαι- την αγανάκτηση που υπάρχει από το χάος που επικράτησε στο Λεκανοπέδιο, τις τελευταίες δύο μέρες λόγω της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις δύσκολες – ομολογουμένως- συνθήκες. Κληθήκαμε, ως Δήμος, να αντιμετωπίσουμε την κακοκαιρία μόνοι μας! Για το σκοπό αυτό διαθέσαμε όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε τυχόν καθυστερήσεις, λάθη ή παραλείψεις αλλά όχι να απολογηθούμε -ούτε και θα χρεωθούμε- ευθύνες άλλων.
Η προσπάθεια μας συνεχίζεται ασταμάτητα. Ο αποχιονισμός των δρόμων θα εξακολουθήσει σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από δύο εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου».

Διαβάστε επίσης: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στην Αττική

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ