Αισιόδοξα ήταν τα πρώτα μηνύματα από την ανταπόκριση των παιδιών για συμμετοχή στο «Παιδικό Πανεπιστήμιο» της Περιφέρειας Αττικής που ξεκίνησε το Σάββατο 11 Μαρτίου.
Σκοπός της δράσης που υλοποιείται για δεύτερη φορά, μετά το 2020, είναι η επαφή των μαθητών, με τις επιστήμες, την έρευνα και την καινοτομία, μέσα στους Ακαδημαϊκούς χώρους και τα ερευνητικά Ιδρύματα.
Για την δράση που συγχρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η θερμή ανταπόκριση των παιδιών στην πρωτοβουλία μας σηματοδοτεί την αναγκαιότητα ενίσχυσης στο μέλλον σχετικών δράσεων με στόχο τη στήριξη στις νέες γενιές επενδύοντας στη γνώση και στην καινοτομία. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και να τους δώσουμε κίνητρα προκειμένου να μείνουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
Θα συνεχίσουμε δυναμικά και με άλλες πρωτοβουλίες με αναπτυξιακό πρόσημο. Η παρακολούθηση ειδικού προγράμματος μαθημάτων στα Πανεπιστήμια θα δώσει στα παιδιά μια πολύτιμη εμπειρία και ίσως σηματοδοτήσει και την μελλοντική εκπαιδευτική πορεία τους.
Η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από το Παιδικό Πανεπιστήμιο, το Κέντρο Καινοτομίας που έχει δημιουργήσει και τις συνεργασίες με Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, ενδυναμώνοντας τη δικτύωση του κόσμου της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων με τους φορείς που παράγουν καινοτομία και ενθαρρύνοντας τη διάχυση της γνώσης, προς όφελος όλων των πολιτών».
Να σημειώσουμε ότι, τα μαθήματα για τις Θεματικές Ενότητες: «Ρώτα έναν Επιστήμονα» και «Σε ρόλο Πυρηνικού Επιστήμονα», πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η Θεματική Ενότητα: «Astronomy to Go!» πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.