Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το ΣΒΑΚ του Δήμου

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με σκοπό την λήψη κοινά αποδεκτών στρατηγικών που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ήδη η δημοτική Αρχή, συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Σύμφωνα με τον Δήμο Π. Φαλήρου, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αντιμετωπίζει τα ζητήματα της αστικής κινητικότητας σε συνάρτηση με τις χρήσεις γης, το αστικό πράσινο, την οργάνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων, τις αστικές υποδομές και την ενεργειακή απόδοση της πόλης.

Επίσης αφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών. Ταυτόχρονα, δίνει έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας, μεταφορών με την διευκόλυνση της πρόσβασης σε εμπορεύματα και υπηρεσίες, της αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου, της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας και άμβλυνσης των συγκρούσεων των χρήσεων γης.

Με βάση όλες τις διεθνώς υιοθετημένες στρατηγικές βιώσιμης κινητικότητας, στόχος είναι η προώθηση του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών και εναλλακτικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα, μέσω της αλλαγής στη φιλοσοφία της μετακίνησης στην πόλη, προωθείται η συνολική βελτίωση της προσβασιμότητας, για όλους και ιδιαίτερα σε όσους ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες και στους συμπολίτες μας με μειωμένη κινητικότητα, και για όλα τα μέσα.

Στο πλαίσιο της 2ης Διαβούλευσης, η δημοτική Αρχή καλεί όλους τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης ώστε να χαραχθεί η στρατηγική σε θέματα κινητικότητας για τα επόμενα έτη.

Τόσο η 1η, όσο και η 2η Δημόσια Διαβούλευση του ΣΒΑΚ Παλαιού Φαλήρου θα γίνουν τη Δευτέρα 20 μΑΡΤΊΟΥ, στις 18:00, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ