Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Στη διάθεση του κοινού και το 3ο τμήμα του Δρόμου των Ποιητών

Με αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, άνοιξε στις 7 Φεβρουαρίου το 3ο από τα τέσσερα τμήματα του Δρόμου των Ποιητών. Ο πεζόδρομος της Λαμπράκη, στην καρδιά του Δήμου Γλυφάδας, ολοκληρώνεται και είναι χάρμα οφθαλμών.

Ήδη από σήμερα οι περιπατητές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και το τρίτο από τα τέσσερα τμήματά του, στο οποίο μάλιστα υπάρχει αφιέρωμα για τα 200 χρόνια της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί, φθάνοντας μέχρι την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, «ο δρόμος των ποιητών προχωρά! Παραδώσαμε σήμερα, Κυριακή, και το τρίτο κομμάτι (Μεταξά ως Λαζαράκη), με τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές, με νέους στίχους στο διάβα σας από τους θησαυρούς της νεοελληνικής ποίησης. Αφορμή για την κατασκευή του δρόμου των ποιητών ήταν οι προτομές του Οδυσσέα Ελύτη και του Γιώργου Σεφέρη που βρίσκονταν για χρόνια στη Γλυφάδα μας (Λαμπράκη & Μεταξά).

Αποκαταστήσαμε πλήρως τις προτομές και τις τοποθετήσαμε εκ νέου, όπως αξίζει στους δύο Νομπελίστες της πατρίδας μας. Και κάτι ακόμα σημαντικό: Το μικρό κτίριο με τα μηχανήματα για τη λειτουργία του τραμ δεν μπορούσε προφανώς να γκρεμιστεί. Το αξιοποιούμε όμως για περιοδικές εκθέσεις, με πρώτη αυτή που βλέπετε, για τη μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821».

Διαβάστε: «Book away» σε 20.000 τίτλους στη δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Ό,τι συμβαίνει στη Γλυφάδα μ’ ένα κλικ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ