Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

«Μια παλιά Ιστορία Γυναίκα Παιδί & Βία»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Μια παλιά Ιστορία Γυναίκα Παιδί & Βία» που διοργάνωσε, με αφορμή τις γυναικοκτονίες και τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το δίκτυο γυναικών Mothers Wings Greece.

Την εκδήλωση προλόγισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Χρήστος Σπυρόπουλος. Κατόπιν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Σοφία Δασκαλάκη, απηύθυνε χαιρετισμό, σημειώνοντας πόσο επιτακτική και επίκαιρη ήταν η ανάγκη δημιουργίας της επιτροπής.

Η έναρξη των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε από την Μαρία Γκασούκα, ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναλύοντας το θέμα «Η Ενοχοποίηση της γυναίκας από την Εύα στην Ελένη», αφιερώνοντας από τη μεριά της, την εκδήλωση στην Ελένη Τοπαλούδη.

Η Κική Πετρουλάκη, ψυχολόγος, πρόεδρος Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της βίας, παρουσίασε την εισήγησή της με θέμα «Η ενδοοικογενειακή βία και η επίδραση της στα παιδιά».

Ο Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος, διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, αναφέρθηκε στο θέμα «Βία και παιδί. Τύποι, χαρακτηριστικά και επιπτώσεις».

Η Μαριλίνα Μπαδικιάν, ψυχολόγος MSc, προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας Δήμου Βύρωνα, αποτύπωσε με σαφήνεια το θέμα «Φαινόμενα βίας στην Κοινότητα. Παιδί, Οικογένεια Σχολείο».

Τις εισηγήσεις ολοκλήρωσε η Αγγέλα Χατζηιωαννίδου, δικηγόρος Σερρών με εξειδίκευση στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο & Διεθνείς σχέσεις με χρήσιμες πληροφορίες για το «Νομικό πλαίσιο προστασίας & κατάθεσης των θυμάτων βίας».

Την εκδήλωση συντόνισε η Κατερίνα Ζαχαριάδου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας Εργασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από το κανάλι του Δήμου Βύρωνα στη διεύθυνση https://youtu.be/cvZRH4wBseU

Διαβάστε επίσης: Χριστουγεννιάτικη βοήθεια του Δήμου Βύρωνα προς την πυρόπληκτη Εύβοια

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ