Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Ανοιχτή κόντρα Κωνσταντέλλου – Κοκολέτσου

Φουντώνει η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, μετά την ανεξαρτητοποίηση του άρτι παραιτηθέντος από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, Γιώργου Κοκολέτσου.

«Ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης προσπάθησε να αναδειχθεί πολιτικά επικαλούμενος τις επιτυχίες της δημοτικής διοίκησης για την περίοδο 2014-2021. Τελικώς με προσχηματικά επιχειρήματα επέλεξε τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης, για άγνωστους ουσιαστικούς λόγους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη έκπτωσή του από το αξίωμα του Προέδρου της Κοινότητας καθώς αυτό ανήκει εκ του νόμου στην παράταξη και όχι στον ίδιο. Ειλικρινής και έντιμη παραίτηση θα σήμαινε παράδοση της έδρας του, κάτι που φυσικά αρνήθηκε να κάνει. Η ανεξαρτητοποίησή του με την ταυτόχρονη παραμονή του στα έδρανα του Συμβουλίου χαρακτηρίζεται περισσότερο ως φυγόπονη απόδραση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ηρωική πράξη όπως προσπαθεί να την παρουσιάσει», τονίζεται σε ανακοίνωση του κ. Κωνσταντέλλου.

«Ως πρόσχημα για την ανεξαρτητοποίησή του», συνεχίζει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, «χρησιμοποίησε το έργο ανάπλασης της μαρίνας Βουλιαγμένης, έργο που υποστήριζε σθεναρά και έμπρακτα σε όλες τις φάσεις μέχρι και προ ολίγων ημερών, υιοθετώντας σήμερα πλήρως τη ρητορική αλλά ακόμα και τη φρασεολογία και τον τρόπο γραφής μίας μικρής ομάδας κατοίκων που αντιμάχονται το έργο για καθαρά πολιτικούς – αντιπολιτευτικούς λόγους εις βάρος της πόλης. Αποδεικνύεται πλέον ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος που αποχώρησε, αδυνατώντας να ανταποκριθεί σε μια απαιτητική διαδρομή.

Επιπρόσθετα, αντί να δώσει τη συνέντευξη Τύπου όπως δεσμεύτηκε για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και ίσως να αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους που τον ώθησαν στις πρόσφατες επιλογές του, μέχρι σήμερα έχει επιλέξει την ασφάλεια των έτοιμων κειμένων που αφήνουν τα πάντα θολά. Για τον λόγο αυτό του απευθύνω δημόσια ορισμένα ερωτήματα που απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις:

Για ποιο λόγο ποτέ, από την προεκλογική περίοδο του 2019 μέχρι και σήμερα που η δημοτική αρχή έχει δημοσιοποιήσει τη θέση της για το έργο της μαρίνας, δεν εξέφρασε την παραμικρή επιφύλαξη –πόσω μάλλον αντίρρηση– γραπτώς ή προφορικώς σε συλλογικά όργανα ή ακόμα και σε διά ζώσης προσωπικές συζητήσεις με τα μέλη της παράταξης;

Τι άλλαξε τον Ιανουάριο του 2022 σε σχέση με τις περιβαλλοντικές μελέτες που ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και οι οποίες έλαβαν θετική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του ίδιου, όταν το έργο υλοποιείται σήμερα με απόλυτη πιστότητα σε σχέση με τις μελέτες και κάτω από στενό περιβαλλοντικό έλεγχο που επέβαλε η Δημοτική Αρχή;

Πώς εξηγεί το γεγονός ότι η δήλωση της ανεξαρτητοποίησής του στις 13/1 περιελήφθη σε πρόσθετο δικόγραφο (υπόμνημα) την επομένη ακριβώς ημέρα, στις 14/1, το οποίο κατατέθηκε προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ κανένας εκ της διοίκησης ή των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης δεν γνώριζε το παραμικρό σχετικά με την πρόθεσή του για ανεξαρτητοποίηση; Ενεργεί από κοινού με τους προσφεύγοντες;
Ως εκλεγμένος πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας τι έπραξε για να σταματήσει την «καταστροφή» που όψιμα διακρίνει και δηλώνει ότι θα εμποδίσει ως ανεξάρτητο μέλος;».

Διαβάστε επίσης: Παραίτηση Κοκολέτσου από την προεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ