Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ωρολογιακή βόμβα το δημογραφικό πρόβλημα

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης Δικηγόρος ε.τ.

Σε πρόσφατο Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, και η Πρόεδρος της Ε.Ε., κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, επεσήμαναν με έμφαση πως το δημογραφικό πρόβλημα είναι φαινόμενο που απασχολεί τις περισσότερες χώρες τής Ευρώπης και ευρύτερα τις δυτικές κοινωνίες. Είναι, βέβαια, γεγονός, πως το πρόβλημα αυτό απασχολεί κράτη τής Γηραιάς Ηπείρου. Απασχολεί, όμως, εντονότερα, αρκετά χρόνια τώρα την Ελλάδα, για την οποία η ολοένα αυξανόμενη πληθυσμιακή συρρίκνωση συνιστά σοβαρό εθνικό κίνδυνο. Λύση, όμως, στο πρόβλημα αυτό επ’ ουδενί μπορεί ούτε και πρέπει να αποτελέσει η νομιμοποίηση και ένταξη στον εθνικό μας ιστό των εκατομμυρίων παράνομων, που άλωσαν την Ελλάδα και μας στέλνει πεσκέσι κάθε μέρα ο άτακτος και υβριστής μας, κ. Ερντογάν. Μια ελληνοποίηση, που, όπως πληροφόρησε το Συνέδριο, έχει ήδη αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης. Μια τέτοια, όμως, τολμηρή κυβερνητική πρωτοβουλία βρίσκει κάθετα αντίθετη μέγιστη μερίδα πολιτών, που εκτιμούν, όχι άδικα, πως, με αυτόν τον τρόπο, αλλοιώνεται η εθνική μας ταυτότητα και προσβάλλονται οι ρίζες μας και τα εθνικά μας ιδεώδη. Είναι δε οι ίδιοι αυτοί Έλληνες που διατηρούν στη συνείδησή τους αλώβητα τα φιλάλληλα αισθήματα και την ανεξικακία προς όλους τούς φιλήσυχους μετανάστες, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, φυλής, θρησκεύματος ή φύλου και απολύτως σεβαστά τα δικαιώματά τους. Άλλο, όμως, να είσαι ΌΜΑΙΜΟΣ και άλλο απλά φίλος!

Δεν θα διασωθούν, λοιπόν, ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε η εθνική οικονομία με την ελληνοποίηση των παράνομων και την αλλαγή τής σύνθεσης του πληθυσμού τής Χώρας. Είναι, άλλωστε, γνωστό στον λαό και την Κυβέρνηση πως μεγάλη μερίδα απ’ αυτούς, νόμιμοι και παράνομοι, στέλνουν στις πατρίδες τους σεβαστό μέρος των εν Ελλάδι εισοδημάτων τους για την επιβίωση των εκεί οικογενειών τους. Ενώ αρκετοί άλλοι τα τοποθετούν στις τράπεζες και την αγορά των χωρών τους για να τα αυγατίσουν. Και πάντως δεν τα αφήνουν στην Ελλάδα. Και κάτι ακόμα. Τα πάντα στη ζωή δεν είναι μόνο το χρήμα. Είναι οι εθνικές αξίες και τα ιδανικά μας. Είναι ο σεβασμός τής εθνικής μας ταυτότητας και η διατήρηση και διάσωση της εθνικής μας ενότητας και των ιδεωδών μας!

Το δημογραφικό, όμως, αν και είναι παλιό, είναι, συνάμα, πρόβλημα υπαρξιακό για την Ελλάδα και η αντιμετώπισή του απαιτεί μέτρα άμεσα, ριζικά και ρηξικέλευθα. Η Κυβέρνηση, λοιπόν, οφείλει να θέσει υπό την προστασία της τον θεσμό τής οικογένειας και να προστατεύσει τους νέους και τις νέες μας.
Η ελληνική οικογένεια αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο κάθε Έλληνα και Ελληνίδας. Γι’ αυτό και στα νησιά μας, στις απόμακρες περιοχές, στα ξεχασμένα χωριουδάκια, επιβάλλεται να υπάρχουν κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας και Υγειονομικοί Σταθμοί στελεχωμένοι με το αναγκαίο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Και, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να υπηρετούν τη θητεία τους εκεί, έστω και μειωμένη, στρατιώτες, γιατροί και νοσηλευτές και να μην υπάρχουν πλέον κλειστά Κέντρα Υγείας και Υγειονομικοί Σταθμοί.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο καίγονται χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργημένη γη και πάνε στράφι οι κόποι των Ελλήνων. Πνίγονται οι πόλεις, η ύπαιθρος, τα νησιά. Χάνονται ανθρώπινες ζωές, αφανίζεται η φυτική και ζωική παραγωγή, η Πολιτεία, όμως, και οι υπεύθυνοι φορείς δουλεύουν σε ρυθμούς αραμπά, ενώ άλλες φορές εξαφανίζονται όταν οι πολίτες τούς χρειάζονται. Ποιος νέος, λοιπόν, και ποια νέα επιστήμονας, έμπορος, αγρότης, εργάτης και παραγωγός θα παραμείνει στον τόπο του να δουλέψει, να παντρευτεί, να κάνει παιδιά και να ριζώσει, για να μείνει η Ελλάδα ζωντανή; Κάποτε ήμασταν αυτάρκεις στην παραγωγή. Η Ελλάδα παρήγαγε “και τού πουλιού το γάλα”!Σήμερα παράγουμε μόνο “εισαγωγές”. Εισάγουμε σιτηρά, που άλλοτε εξάγαμε. Εισάγουμε σκόρδα και ντομάτες από την Τουρκία, πατάτες από την Κύπρο και την Αίγυπτο, ακόμη και λάχανα από το Βέλγιο. Είμαστε άξιοι της τύχης μας. Οι Έλληνες έχουν, λοιπόν, ξεσηκωθεί , γιατί η αδιαφορία και η απουσία τής Πολιτείας ερημώνει την Ελλάδα.

Την περίοδο 2010-2021 είχαμε τη μεγαλύτερη κατάρρευση γεννήσεων στη χώρα μας. Είναι η περίοδος των μνημονίων και του covid-19, που ο πληθυσμός μας μειώθηκε περίπου κατά μισό εκατομμύριο!Σύμφωνα δε με την ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα το 2050 θα μετρά μόλις 8,5 εκατομμύρια κατοίκους, από τους οποίους το ένα τρίτο θα είναι άνω των 65 ετών!Η Κυβέρνηση, λοιπόν, οφείλει να στηρίξει ολοταχώς τη νεολαία. Να δώσει κίνητρα στα νέα ζευγάρια Ελλήνων να κάνουν παιδιά. Να τους εξασφαλίσει οικονομική κατοικία, κουπόνια για την αγορά αγαθών, δυνατότητα εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, για να μπορέσουν να κάνουν οικογένειες και να τεκνοποιήσουν. Να στηρίξει τις πολύτεκνες και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Να χορηγούνται άδειες μετ’ αποδοχών και στους δύο γονείς. Να δημιουργηθούν βρεφονηπιακοί σταθμοί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και παιδικοί Σταθμοί στους Δήμους, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των νέων ζευγαριών τους. Τέλος, η Πολιτεία να εξασφαλίσει την κάλυψη των Σταθμών Υγείας τής υπαίθρου με γιατρούς γυναικολόγους.

Ύψιστης σημασίας θέμα και χρέος πρωταρχικό για την Κυβέρνηση αποτελεί η αναστροφή τού κύματος φυγής των νέων επιστημόνων και λοιπών επαγγελματιών, για να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η αιμορροούσα πληγή για την Ελλάδα. Σ’ αυτό το μείζον πρόβλημα οφείλει να εστιάσει με επιμονή η Πολιτεία. Γιατί τα ξενιτεμένα παιδιά μας, οι νέες και οι νέοι, είναι κομμάτι τού εθνικού μας κορμού, κομμάτι τής Ελλάδας και δεν μας περισσεύουν. Πρέπει, λοιπόν, να τους φέρουμε πίσω να τους δώσουμε κίνητρα που θα τους επιτρέψουν να ριζώσουν και να δημιουργήσουν οικογένειες και παιδιά στον τόπο που γεννήθηκαν. Αντίστοιχες παροχές και κίνητρα με αυξήσεις μισθών, εκπτώσεις στις αγορές τους, κοινωνική κατοικία κ.ά., οφείλει να προσφέρει η Πολιτεία σε ΌΛΟΥΣ τού νέους και τις νέες: ένστολους, στρατιωτικούς, λιμενικούς, αστυνομικούς, συνοριοφύλακες κ.ά., για να δημιουργήσουν οικογένειες και να τεκνοποιήσουν.

Το δημογραφικό μας πρόβλημα είμαστε σε θέση να το λύσουμε μόνοι μας, αρκεί να το θελήσουμε. Στην προσπάθεια που κάνει η Πολιτεία να το επιτύχει είχαμε προτείνει, σε προηγούμενο κείμενό μας τής 28.06.2021, στην Κυβέρνηση τη “σύσταση και λειτουργία : α. Υπουργείου Οικογενειακής Αντίληψης, β. Υφυπουργείου Νεότητας και γ. αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας παρακολούθησης της πορείας του, υπαγόμενη απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό, με τη σύμφωνη, πάντα, γνώμη τής Αντιπολίτευσης”.
Επιμένουμε κι επαναλαμβάνουμε την πρόταση αυτή, γιατί οι Έλληνες επιθυμούμε να παραμείνει η χώρα μας Ελλάδα Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών και να μη ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας σε μια Ελλάδα Ελλήνων Αφροασιατών Ισλαμιστών. Άμποτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ