Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Η 7η τέχνη και η γαστρονομία «παντρεύονται» στο Cine Άλιμος

Tο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας θα φιλοξενηθεί το προσεχές τριήμερο στο Cine Άλιμος. Έτσι, από την Παρασκευή 1η Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 3 του μήνα, στο Cine Άλιμος θα προβάλλονται ταινίες που έχουν ως θεματικό άξονα τη γαστρονομία, αλλά θα γίνονται και μαγειρικές επιδείξεις βασισμένες σε διεθνείς κουζίνες.

Η κεντρική ιδέα του Φεστιβάλ είναι ο συνδυασμός του κινηματογράφου με τη γαστρονομία, με τις επιλογές των γεύσεων να αντλούν «έμπνευση» από τη χώρα παραγωγής των ταινιών που έχουν επιλεγεί. Το Φεστιβάλ μάλιστα έχει οικολογικό χαρακτήρα, με τα προϊόντα σερβιρίσματος να είναι βιοδιασπώμενα και μιας χρήσης.

Στον χώρο του Cine Άλιμος θα είναι τοποθετημένοι καφέ κάδοι, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται κινητό πράσινο σημείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και την ομάδα The Green City.

Οι ταινίες έχουν επιλεγεί από τον Διευθυντή του Φεστιβάλ Manuel de Coco, ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει η Ευγενία Φώη.

Δείτε το πρόγραμμα του 3ημέρου

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με την Glory Films, με την υποστήριξη και συμμετοχή στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης: «Έσπασαν τα κοντέρ» οι συμμετοχές στο summer camp

Τα νέα του του Αλίμου ΕΔΩ

 

 

 

Τα νέα του του Αλίμου ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ