Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Προ των πυλών ενεργειακή κοινότητα – Επικοδομητικές συναντήσεις δημάρχου

Ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί για να εξασφαλίσει υποστήριξη για το έργο του Δήμου συνάντησε πρόσφατα τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Βλάχο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα προτεραιότητας για την Καισαριανή.

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε επίσης με την Μαρία Βασιλάκου, πρώην αντιδήμαρχο της Βιέννης, με την οποία συζήτησαν για την πρωτοβουλία του δημάρχου να ιδρύσει ένα πανευρωπαϊκό «Δίκτυο Πόλεων ενάντια στον Φασισμό», αλλά και ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Καισαριανής, πιθανές συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητήματα πράσινης ανάπτυξης, πολεοδομικές παρεμβάσεις για βελτίωση της προσβασιμότητας και άλλα.

«Η δημοτική Αρχή προχωρά σταθερά και μεθοδικά προς την υλοποίηση του ολοκληρωμένου της σχεδίου για την πόλη. Οι κόποι τριών πολύ δύσκολων ετών αρχίζουν επιτέλους να αποδίδουν καρπούς. Οι πρωτοβουλίες του δημάρχου για δικτύωση και συνεργασίες αποφέρουν καρπούς, με αποκορύφωμα την πρόσφατη υπερψήφιση από τρείς Δήμους πλέον (Χολαργος – Παπαγου, Δάφνη – Υμηττός & Καισαριανή) της πρότασής του για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας.

Η κοινότητα μπορεί επιτέλους να δρομολογηθεί προς υλοποίηση. Απώτερος σκοπός της ενεργειακής κοινότητας είναι αφενός η απομείωση ή εκμηδένιση του ενεργειακού αποτυπώματος και αφετέρου την ενεργειακή αυτονόμηση των δημοτικών κτιρίων. Οι ενεργειακές κοινότητες δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να αυτονομηθούν ενεργειακά και να παράξουν ενέργεια προς όφελος των δημοτών τους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην ικανοποίηση τέτοιων αναγκών. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ενέργειας θα γίνει μέσω τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στις στέγες όλων των δημοτικών κτιρίων, θα καλύψει τις ανάγκες κατανάλωσής τους και βάση σχεδίου θα τις ξεπεράσει.

Εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών θα τοποθετηθούν και σε άλλους επιλεγμένους χώρους. Η πλεονάζουσα ενέργεια, η οποία για τον Δήμο Καισαριανής υπολογίζεται στα 3 megawatt, θα αξιοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των 80 νοικοκυριών που υπολογίζεται ότι δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (ο μέσος ημερήσιος όρος κατανάλωσης ενός νοικοκυριού ανέρχεται στα 30 KW)» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε: Χρήστος Βοσκόπουλος: «Η Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ