Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αγώνας δρόμου μνήμης και πολιτισμού στην πόλη

Με σύνθημα «Τρέχοντας  στην Ιστορία» τιμά την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή ο Δήμος Νέας Σμύρνης που διοργανώνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου τον 6ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης.

Ο αγώνας που ξεκίνησε το 2015 αποτελεί πλέον θεσμό για τον δήμο και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Ν. Σμύρνης που κρατά ζωντανούς τους δεσμούς της πόλης με την Σμύρνη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ο.Ε.- πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης και εμπνευστής του θεσμού κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν, ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος σε τρεις πυλώνες: Την Ευαγγελική Σχολή, τον Πανιώνιο και την Αγία Φωτεινή που αποτελούν σύμβολά της μητέρας πόλης στην Μικρά Ασία.

Μία σημαντική καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι στα φετινά συλλεκτικά μετάλλια απεικονίζονται τρεις προσωπικότητες  που έπαιξαν θεμελιώδη  ρόλο στην ιστορική διαδρομή του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης από την ίδρυσή του ως και τη μετεγκατάστασή του στη Νέα Σμύρνη  και τη μετέπειτα πορεία του. Ο Δημητρός Δάλλας, ο Δημητρός Καραμπάτης και ο Ηλίας Μισαηλίδης, που διετέλεσαν πρόεδροι του συλλόγου και λαμπροί αθλητές.

Στο αθλητικό γεγονός που είναι από τα μεγαλύτερα μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Αθήνας θα μετέχουν πάνω από 7000 δρομείς που θα αγωνιστούν στις διαδρομές των 10-5 και 2,5 χλμ,.

Τέλος, για πρώτη φορά φέτος το παρόν θα δώσει και το “Όραμα Ελπίδας” στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Αγώνα μας με σκοπό την ενημέρωση και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών για ακόμα περισσότερες ελπίδες ζωής, στέλνοντας το μήνυμα «Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή»!

Διαβάστε: Δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση για τους δημότες

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ