Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επτά ημέρες δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με στόχο την προαγωγή ενός τρόπου ζωής πιο δραστήριου και φιλικού προς το περιβάλλον συμμετέχει και εφέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9) με μια σειρά 7 δράσεων ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, αλλά και ενθάρρυνσης του κατοίκου της πόλης να επιλέγει βιώσιμους τρόπους μεταφοράς.

Το θέμα της εφετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι: «Καλύτερες Συνδέσεις» και το σύνθημα των δράσεων: «Συνδύασε και Μετακινήσου – Ο πλανήτης είναι στα χέρια σου».

Η επιλογή του εφετινού θέματος-συνθήματος στοχεύει στην ώθηση και παρότρυνση των πολιτών να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς, ανακαλύπτοντας παράλληλα, την ομορφιά της πόλης τους και αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία, με την ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησής τους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως σημαντικός θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, αλλά και την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την συμμετοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, τονίζει: «Οι στρατηγικές βιώσιμης κινητικότητας που προβάλουμε αποσκοπούν στην προώθηση της βάδισης και πεζοπορίας, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα, μέσω της αλλαγής στη φιλοσοφία της μετακίνησης στην πόλη, προωθούμε την συνολική βελτίωση της προσβασιμότητας, για όλους (με έμφαση στις ευαίσθητες ομάδες και στους συμπολίτες μας με μειωμένη κινητικότητα) και για όλα τα Μέσα.

Τα τελευταία χρόνια, ως Δήμος Παλαιού Φαλήρου, έχουμε κάνει αρκετά βήματα όσον αφορά στην προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και της ηλεκτροκίνησης, μένουν όμως να γίνουν αρκετά ακόμα. Καλούμαστε όλοι οι Φαληριώτες να συμμετάσχουμε ενεργά στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που θα καταδείξει την ανάγκη και τα επόμενα βήματα δημιουργίας μιας πόλης πιο φιλικής και πιο προσβάσιμης για όλους, μιας πόλης με λιγότερα αυτοκίνητα, μιας πόλης με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων & δραστηριοτήτων.

Διαβάστε επίσης: 60 μοντέλα περπατούν στην πασαρέλα αγάπης στο «Σοφία Μπεφόν»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ