Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Εξετάζεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες των σχολείων

Εξηγήσεις για το θέμα που ανέκυψε, κυρίως από γονείς, μετά την επιστολή του αντιδημάρχου Οικονομικών και προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης Πολύδωρου Συρίγου στους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τη θέρμανση στα σχολεία έδωσε ο Δήμος της πόλης.

 

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στο εθνικό στόχο μείωσης της ενέργειας και ότι με προγραμματισμό και σύνεση, θα συνδράμει στο σκοπό, χωρίς να αφήσει κανέναν χώρο και ειδικά αυτόν των σχολείων, χωρίς θέρμανση. «Ήδη ο μηχανισμός του Δήμου είναι σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς να διαταράξει την εκπαιδευτική και πολιτειακή αρμονία», σημειώνει.

Προσθέτει ωστόσο, ότι ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης είναι επιβεβλημένος και θα πραγματοποιηθεί με σχέδιο και σύνεση. «Όπου παρατηρούνται αλόγιστες σπατάλες ο Δήμος θα παρεμβαίνει ώστε να τις περιορίζει πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Παράλληλα, με συνετή διαχείριση των οικονομικών διαθεσίμων του Δήμου, θα εξασφαλιστεί η διαρκής τροφοδότηση των σχολικών μονάδων με θέρμανση όπως και όλων των δημοτικών κτιρίων της κυριότητάς του», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη, η δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες.

Από την πλευρά του, ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι η θέρμανση στα σχολεία δεν μπορεί να κοπεί. Μπορεί όμως να περιοριστεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι μελετάται η αξιοποίηση πόρων για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων όπως και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις ταράτσες τους.

Διαβάστε επίσης: Έκκληση για περιορισμό καταναλώσεων ρεύματος στα σχολεία – Αντιδρούν οι γονείς

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ