Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

«Πατάει… γκάζι» το Ελληνικό – Προχωρεί και το οικιστικό κομμάτι

Έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Ελληνικό. Μετά την υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα της σχετικής απόφασης για την κατανομή των χώρων, που περιλαμβάνονται εντός της έκτασης 235 στρεμμάτων, στους τρεις όμορους Δήμους, βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία υπογραφής συμβολαίων για τις κατοικίες.

Δείτε: Ανάπλαση Ελληνικού: Στους όμορους Δήμους 235 στρέμματα και 50 ακίνητα

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπεγράφη ένα ακόμη συμβόλαιο από τα οικόπεδα που προορίζονται για τις 28 βίλες στο παράκτιο μέτωπο, μετά την αγοραπωλησία των πρώτων δύο οικοπέδων που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο 2022 και εισπράχθηκε το 50% του συνολικού τιμήματος της αγοραπωλησίας. Τα υπόλοιπα συμβόλαια για τα οικόπεδα των βιλών θα υπογραφούν τους επόμενους μήνες, ενώ στο τρέχον τρίμηνο θα ξεκινήσουν οι υπογραφές και για τα διαμερίσματα στον Πύργο Κατοικιών.

Σε ότι αφορά την απόφαση που υπέγραψε προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών, σχετικά με την κατανομή των χώρων, στην έκταση των 235 στρεμμάτων εμπίπτουν και 50 ακίνητα πολλαπλών μελλοντικών χρήσεων.

Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της έκτασης, που αντιστοιχεί στο 70%, ανήκει στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, δηλαδή 164 στρέμματα με 33 οικόπεδα, ενώ στον Δήμο Αλίμου αντιστοιχεί το 19% και στον Δήμο Γλυφάδας το 11%.

Στον σχεδιασμό για το Ελληνικό εντάσσονται επίσης η ανέγερση του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού, το κτίριο ΑμεΑ, το Δημοτικό Γηροκομείο με την αξιοποίηση νεοκλασικού κτιρίου, το νέο Δημαρχείο, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρο και χώροι Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, εγκαταστάσεις για διοικητικές υπηρεσίες και πρόνοια, καθώς και στέγη για εξωραϊστικούς συλλόγους, όπως αυτός του Κάτω Ελληνικού.

Διαβάστε: Πέντε μέτρα για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης από τον Γιάννη Κωνσταντάτο

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από Ελληνικό και Αργυρούπολη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ