Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Πέντε μέτρα για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης από τον Γιάννη Κωνσταντάτο

Πέντε μέτρα για την διαχείριση της ενεργειακής κρίσης τους δύσκολους μήνες του Χειμώνα ανακοινώνει στην «Αμαρυσία» ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Το σημαντικό είναι ότι η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων δεν θα αναστατώσει στο ελάχιστο τη ζωή των κατοίκων της πόλης. Άλλωστε, και ο ίδιος είναι της άποψης ότι η λογική να σβήσουν τα φώτα γενικά και για όλες τις νυχτερινές ώρες, είναι εγκληματική και ενέχει λόγους ασφάλειας. Όπως λέει ο κ. Κωνσταντάτος, ο κόσμος πληρώνει τέλη για να έχει μια ποιότητα ζωής και δεν μπορούμε να τα υποβαθμίσουμε όλα, πληρώνοντας τις πολιτικές άλλων.

«Όπως όλοι οι Δήμοι, έτσι και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καλείται να διαχειριστεί μια ενεργειακή κρίση που έχει χτυπήσει την πόρτα μας και έχει αρχίσει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Ήδη οι λογαριασμοί κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και ρεύμα έχουν πολλαπλασιαστεί δυσανάλογα, με τις ανάγκες και τις χρήσεις να βρίσκονται στα ίδια σταθερά επίπεδα ως συνήθως. Ως δημοτική Αρχή, νιώθουμε δικαιωμένοι, από την έγκαιρη και πρώιμη αλλαγή όλου του δημοτικού φωτισμού με «έξυπνο» φωτισμό Led. Από το 2020, έχουν αντικατασταθεί 5.321 λαμπτήρες και έχουν εξοικονομηθεί 4 εκ. κιλοβατώρες», τονίζει ο κ. Κωνσταντάτος.

Τα μέτρα που θα λάβει, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσει τις δημοτικές παροχές σε υψηλά, ακολουθώντας όμως και τις γενικότερες οδηγίες για εξοικονόμηση ενέργειας, έχουν ως εξής:

• Μείωση της έντασης σε κάποιους οδικούς άξονες τις πρωινές ώρες, που δεν έχουν μεγάλη κίνηση, παραμένοντας στα ασφαλή επίπεδα.
• Διατήρηση της θερμοκρασίας της πισίνας στο ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο στους 26 βαθμούς.
• Στα δημοτικά κτίρια η θερμοκρασία του κλιματιστικού θα είναι το καλοκαίρι στους 27 βαθμούς και το χειμώνα στους 19.
• Η θέρμανση στα σχολεία θα κατέβει μόλις έναν βαθμό, πετυχαίνοντας όμως εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 10%.
• Και στα ανοιχτά αθλητικά κέντρα τα φώτα θα σβήνουν στις 22:00.

«Αυτές είναι μερικές ενέργειες», σημειώνει ο κ. Κωνσταντάτος, «που ελπίζουμε ότι θα αποδώσουν άμεσα. Επίσης, αξίζει να τονίσω ότι έχει αναβαθμιστεί ενεργειακά το δημαρχείο και ένα παλιό δημοτικό σχολείο. Στόχος μας δε, είναι να αναβαθμιστούν σταδιακά όλες οι δημοτικές υποδομές, εξοικονομώντας ακόμη περισσότερους πόρους και καταναλώσεις».

Διαβάστε επίσης: Η Φλόγα της Αγάπης κάνει στάση στον Δήμο

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από Ελληνικό και Αργυρούπολη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ