Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Η πορεία των Ελλήνων της Πόλης στο Δημαρχείο

Η ιστορική πορεία των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, καθώς και την συνεισφορά, περισσοτέρων, από 1000 εθελοντών Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο παρουσιάζονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Τα ελληνοτουρκικά και οι Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 1939 – 1944 ».

Το βιβλίο του Νίκου Ισ. Μιχαηλίδη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11/10/2022 στις 19.00, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, παρουσιάζει την ιστορική πορεία του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης στη μετα-λωζανική περίοδο. Αποτυπώνεται η εθελοντική συνεισφορά των 1.000 σχεδόν Κωνσταντινουπολιτών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, 200 από τους οποίους σκοτώθηκαν πολεμώντας για την ελευθερία.

Παρουσιάζονται επίσης τα ντοκουμέντα από το 1939 έως το 1944,καθώς και μια  περιγραφή των ιστορικών γεγονότων που προηγήθηκαν, με έμφαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις της περιόδου, στην παρουσίαση του ελληνοϊταλικού πολέμου στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Βλάσης Αγτζίδης – Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας

-Νικόλαος Κ. Ουζούνογλου – Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ & Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσνταντινουπολιτών

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Διαβάστε: Ραντεβού εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δημαρχείο

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ