Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Προβληματισμός στην Αυτοδιοίκηση λόγω του β κύκλου κινητικότητας

Τον προβληματισμό των Αυτοδιοικητικών Ά και ΄Β βαθμού προκαλεί η έναρξη του δεύτερου κύκλου κινητικότητας για το τρέχον έτος στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ), δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών θεωρούν ως μία από τις αιτίες του προβλήματος της υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους και το μέτρο της κινητικότητας.

Ενόψει των ανωτέρω, ο Β΄ κύκλος κινητικότητας έτους 2022, που γνωστοποιήθηκε σε όλο το δημόσιο με εγκύκλιο που εστάλει από το Υπουργείο Εσωτερικών, εκκινεί για όλους τους φορείς με την υποβολή αιτημάτων στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή και ολοκληρώνεται:

α) η πρωτογενής καταχώριση από όλους τους φορείς (π.χ. Υπουργεία, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, Δικαστήρια κλπ.) που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήματα για τις υπηρεσίες τους, έως και τις 20 Οκτωβρίου 2022 και

β) ο τελικός έλεγχος και η οριστική υποβολή των αιτημάτων τόσο για τους εποπτεύοντες όσο και για τους εποπτευόμενους φορείς, που πραγματοποιείται από τους εποπτεύοντες φορείς (πχ. Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) 1 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2022.

Διευκρινίζεται ότι κατά το πρώτο στάδιο υποβολής αιτημάτων αν δεν υποβληθεί πρωτογενώς το αίτημα, τότε κατά το δεύτερο στάδιο ουδεμία τροποποίηση (προσθήκη, αφαίρεση κλπ.) ή πρωτογενής υποβολή του αιτήματος επιτρέπεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ