Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

«Η ισχύς εν τη ενώσει» (Αίσωπος ο Μυθοποιός)

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης Δικηγόρος ε.τ.

Οι Έλληνες και η Παγκόσμια Κοινότητα παρακολουθούμε τελευταία την ακραία πολιτική αυθάδεια και τα έξαλλα ξεσπάσματα του πολιτικού κατεστημένου τής Τουρκίας και του κ. Ερντογάν εναντίον τής Ελλάδας. “Μητσοτάκης γιοκ” και άλλα εξίσου απρεπή διακήρυττε δημόσια ο ίδιος πριν από λίγες μέρες. “Ο Δένδιας είναι αιτία για την κρίση · να του επιβληθεί ο νόμος τής σιωπής” (!) διακήρυττε, άλλος, στενός του συνεργάτης. Υποδεικνύουν, δηλαδή, στους Έλληνες οι Τούρκοι να διώξουμε τον Πρωθυπουργό μας και στον κ. Μητσοτάκη να διώξει από την κυβέρνηση τον κ. Δένδια (!!) Κάπως έτσι, μάλλον, λειτουργεί σήμερα η Δημοκρατία στην Τουρκία. Φαίνεται πως ολόκληρη η ηγεσία τής Τουρκίας έχει πάρει διαζύγιο από τη λογική και συνεχώς εκτρέπεται.

Παρακολουθήσαμε, ακόμη, αυτές τις μέρες, έναν γενναίο, αλλά οργισμένο, Έλληνα ψαρά από τη Χίο να καταγγέλλει μες από το αλιευτικό του σκάφος μεσοπέλαγα, πως ενώ ψάρευε εντός των ελληνικών υδάτων, Τούρκοι στρατιώτες από ελικόπτερο τον καλούσαν, υπό την απειλή των όπλων, ν’ αποχωρήσει άμεσα, γιατί, δήθεν, ψάρευε σε τουρκικά νερά · ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Τούρκοι τού έκλεβαν ολόκληρη την ψαριά, όπως κατήγγειλε. “Δεν είν’ εύκολα τα πράγματα εδώ, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να ψαρεύουμε κι, αν τολμήσουν, ας κοπιάσουν να μας διώξουν” είπε στους δημοσιογράφους ο ψυχωμένος αυτός Έλληνας ακρίτας βιοπαλαιστής, δίνοντας στους Έλληνες και την ηγεσία μας μαθήματα λεβεντιάς και εθνικής εγρήγορσης !

Και, συνειρμικά, το μυαλό μας πήγε στην ολιγωρία που επιδεικνύουμε, ως Χώρα, αρκετά χρόνια τώρα, για να επεκτείνουμε και στο Αιγαίο και στην Κρήτη τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως πράξαμε στο Ιόνιο πέλαγος νωρίτερα. Αν, όμως, τα είχαμε ήδη επεκτείνει, ούτε οι αλιείς μας θα διακινδύνευαν καθημερινά τη ζωή και το βιος τους – γιατί την αλιεία επαγγέλλονται και απ’ αυτήν βιοπορίζονται, ενώ, συγχρόνως, είναι και οι ακρίτες των θαλάσσιων συνόρων μας – ούτε οι Τούρκοι θ’ αποτολμούσαν ποτέ να θεωρήσουν την Κρήτη “βιλαέτι” τους και να τη διεκδικούν στο όνομα της “Γαλάζιας Πατρίδας” τους · και δεν θα ρίσκαραν να στείλουν γεωτρύπανα στα παράλιά της, για ν’ αρπάξουν τον πολύτιμο υποθαλάσσιο και ενάλιο πλούτο της, τον πλούτο τής Ελλάδας, όπως τώρα μας απειλούν να κάνουν. Και, το κυριότερο, με τα 12 ναυτικά μίλια κατοχυρωμένα και με την κήρυξη της ΑΟΖ, θα είχαμε εμποδίσει διά παντός την υπογραφή τού παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου · μια συμφωνία, η οποία είναι νομικά παράνομη, ανυπόστατη και άκυρη και την οποία το Λιβυκό Κοινοβούλιο, Λίβυιοι Υπουργοί και ολόκληρη η λιβυκή Αντιπολίτευση καταγγέλλουν και αρνούνται να την αναγνωρίσουν ! Δεν παύει, όμως, δυστυχώς, ν’ αποτελεί ιταμή πρόκληση σε βάρος τής κυριαρχίας και των δικαιωμάτων τής Ελλάδας και όσο εμείς ολιγωρούμε οι Τούρκοι κατοχυρώνουν δικαιώματα ! Οφείλουμε, λοιπόν, γιατί οι συνθήκες το επιβάλλουν, να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Προς το παρόν, όμως, να τα επεκτείνουμε ταχύτατα τουλάχιστον στην Κρήτη σήμερα, όχι αύριο, αν θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι και να μη θρηνούμε αργότερα γι’ αυτή μας την αμέλεια!

Είναι πια ξεκάθαρο πως η τουρκική ηγεσία το παίζει παντοδύναμη και ανέλεγκτη. Συνεπικουρούμενη απ’ όλο το τουρκικό κατεστημένο, αξιώνει να αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά μας, την ώρα που οι ίδιοι έχουν εγκαταστήσει ακριβώς απέναντί μας, ελάχιστα, μόλις, μίλια μακριά από αυτά, την περιώνυμη στρατιά τού Αιγαίου, με εκατό είκοσι χιλιάδες πάνοπλους στρατιώτες, με τα όπλα και τα κανόνια τους στραμμένα κατ’ ευθείαν στα νησιά μας · την ίδια ώρα που προαναγγέλλουν τη στρατιωτικοποίηση των κατεχόμενων από τους ίδιους, εδαφών τής Βόρειας Κύπρου, καταπατώντας προκλητικά και στην Ελλάδα και στην Κύπρο το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας! Το έχουμε ξαναγράψει και επιμένουμε· η αντιμετώπιση της τουρκικής βουλιμίας και των αυτοκρατορικών ιδεοληψιών τού κ. Ερντογάν απαιτούν εμπιστοσύνη στις αναμφισβήτητες δυνάμεις και ικανότητές μας · θέληση και αποφασιστικότητα να τον αντιμετωπίσουμε δυναμικά επί τού πεδίου. Να είμαστε, δηλαδή, πανέτοιμοι και αποφασισμένοι για πόλεμο μαζί του όποτε χρειαστεί, με αποκλειστικά, όμως, δικές μας δυνάμεις. Γιατί κανένας φίλος ή εταίρος, όσο οικείος και αν είναι, δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο για χάρη μας. Μόνοι μας θα πολεμήσουμε και θα τα καταφέρουμε !

Οφείλουμε, όμως, να ενδυναμώνουμε την άμυνα των νησιών μας και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στον ενάλιο και υποθαλάσσιο χώρο τού Αιγαίου και όχι να τα αποδυναμώνουμε με την αποστολή ελληνικών αρμάτων και βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία. Και κάτι αυτονόητο · είναι δεδομένο πως η Ελλάδα κινδυνεύει από ένα μοχθηρό, εξουσιομανή και αλαζόνα γείτονα, ο οποίος διαρκώς φαντασιώνεται αλλοτινά, πλην τεθνεότα, σουλτανάτα ! Οφείλουμε, λοιπόν, οι Έλληνες ΟΜΌΘΥΜΑ, ενωμένοι μια γροθιά, να του κόψουμε τον βήχα. Γιατί, όσο είμαστε ενωμένοι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ηγέτες σαν τον Ερντογάν αντιμετωπίζονται επιτυχώς, ΜΟΝΟ εάν ακολουθήσουμε δυναμική στρατηγική αποτροπής και ΌΧΙ την ήπια πολιτική τού κατευνασμού, προσφέροντάς του χαμόγελα και κλάδον ελαίας, γιατί αυτά τα εκλαμβάνει σαν αδυναμία μας!

Η όλη, τέλος, πολιτική και διπλωματική συμπεριφορά και η διεθνής παρουσία τού κ. Ερντογάν, οι ευκαιριακές φιλίες του, που εύκολα μετατρέπονται σε αδυσώπητη εχθρότητα και τα παιχνίδια εξουσίας του είναι πασίγνωστα στην παγκόσμια σκηνή και την Ελλάδα. Είναι αυτονόητο, λοιπόν, πως η πολιτική μας ηγεσία οφείλει να αποτρέψει την προσπάθειά του να βάλει την Τουρκία από την “πίσω πόρτα” στην Ευρώπη. Και θα το επιτύχει αυτό ο κ. Ερντογάν, εάν τα καταφέρει να την καταστήσει μέλος τής, υπό ίδρυση, Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (Ε.Π.Κ.), που, όμως, θα αποτελέσει τον προθάλαμο εισόδου της στην Ευρώπη των 27. Ας το μετρήσουν καλά η πολιτική μας ηγεσία και οι ηγεσίες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών τής υπό ίδρυση Ε.Π.Κ., πριν αποφασίσουν να την υποδεχθούν ως μέλος τους, γιατί στο τέλος θα διαλύσει και τις δύο. Η μέχρι σήμερα πορεία του έχει αποδείξει πως όπου πατάει πόδι ο κ. Ερντογάν ακολουθούν άγριες θύελλες που δεν κοπάζουν εύκολα! Έστε, λοιπόν, προσεκτικοί !

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ