Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Χρηματοδότηση 2,35 εκατ. ευρώ για έργα στον Δήμο

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων και παλαιών κτιρίων του Δήμου Ζωγράφου, μετά την έγκριση κονδυλίου 2,35 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η νέα αυτή χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε μετά από σχετικό αίτημα θα συμβάλει στην υλοποίηση παρεμβάσεων στην πλατεία Άνοιξης άλλα και στις παρακείμενες κεντρικές οδούς Ξηρογιάννη, Μπισκίνη και  Αμφιτρίτης, χωρίς να γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και το εύρος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν.

Όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή, στόχος του Δήμου Ζωγράφου είναι ο επανασχεδιασμός και η πλήρης ανάπλαση της Πλατείας, η ενοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, η προαγωγή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και η δημιουργία μίας ασφαλούς και θελκτικής πορείας για πεζή μετακίνηση. Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, αναδεικνύεται το φυσικό περιβάλλον και προσφέρεται σε κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Ζωγράφου ένας σύγχρονος, άρτια εξοπλισμένος και καλαίσθητος κοινόχρηστος χώρος που θα παρέχει πολλές δυνατότητες για υπαίθρια αναψυχή, ανάπαυση και εκτόνωση και θα αποτελεί ένα σημείο συγκέντρωσης για όλες τις ηλικίες και τα άτομα με αναπηρίες, σε ένα κεντρικότατο σημείο της πυκνοδομημένης πόλης μας.

Να σημειωθεί ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ