Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Κυριάκος Μητσοτάκης: 1 εκατ. επιπλέον τουρίστες θα φέρει το Ελληνικό

Τα επίσημα εγκαίνια του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, αυτού του Ελληνικού, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη, του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, υπουργών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην εκδήλωση δεν κατάφερε να παραβρεθεί – όπως είχε προγραμματιστεί – ο βασικός μέτοχος Σπύρος Λάτσης, λόγω ασθενείας, αλλά παρακολούθησε την εκδήλωση και μίλησε σε αυτή καθώς ήταν σε απευθείας σύνδεση.

Δείτε live

 

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το περίφημο σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού που έχει ακουστεί πολλές φορές, σήμερα δεν θα το επαναλάβουμε διότι τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάνουμε». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «το εμβληματικό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το τιμόνι του τόπου», ενώ άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως είπε, «κληρονομήσαμε πολλά προβλήματα, ανατρέψαμε παρωχημένες αντιλήψεις. Παραλάβαμε ένα κουβάρι που κατάφεραν να ξετυλίξουν τα αρμόδια υπουργεία».

Η πρωτεύουσα στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το εμβληματικό έργο θα δώσει ώθηση στην οικονομία, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με θετικές συνέπειες σε πολλά επίπεδα της οικονομικής ζωής. «Ταυτόχρονα, η πρωτεύουσά μας στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα. Το παλιό αεροδρόμιο θα αποτελέσει έναν νέο πόλο έλξης. Μόνο το Ελληνικό εκτιμάται ότι προσθέσει ένα εκατομμύριο τουρίστες που θα συρρεύσουν στην περιοχή», σημείωσε.

Στα εγκαίνια παρευρίσκονται οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και Στέργιος Πιτσιόρλας.

Το παρών δίνουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλοι οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ