Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Χωρίς Προσωπικό Γιατρό 2.000 κάτοικοι του Καρέα – Επιστολή του Δήμου στην 1η ΥΠΕ

Τεράστιο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού αντιμετωπίζει η ΤΟΜΥ Καρέα, με αποτέλεσμα 2.000 πολίτες να μένουν χωρίς προσωπικό ιατρό.

Συγκεκριμένα, μετά την αποχώρηση και δεύτερου γιατρού από την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Καρέα, υπηρετεί πλέον εκεί μόνο μία γιατρός, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις υγειονομικές τους ανάγκες. Παράλληλα, μένουν έκθετοι δύο χιλιάδες περίπου συμπολίτες μας που είχαν επιλέξει το (δεύτερο) παραιτηθέντα, ως Προσωπικό Γιατρό.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμος Βύρωνα ανέλαβε την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή προς την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ σχετικά με την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης της ΤΟΜΥ Καρέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Χρήστος Σπυρόπουλος σε επιστολή που έστειλε στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωση της ΤΟΜΥ (Καρέα) με γιατρούς, ώστε αφενός να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο της και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες μας να δηλώσουν νέο προσωπικό γιατρό, σε αντικατάσταση του γιατρού που παραιτήθηκε».

Σημειώνεται, ότι για τη στελέχωση και τη λειτουργία των δημόσιων δομών Υγείας, υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Υγείας και η αντίστοιχη Υγειονομική Περιφέρεια.

Δείτε εδώ την επιστολή του Δήμου προς την 1η ΥΠΕ.

Διαβάστε επίσης: Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του Ξενώνα, του ΚΑΠΗ και της ΤΟ.Μ.Υ. Καρέα

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ