Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Καθημερινό μποτιλιάρισμα – Κλειστή η Εφέσου έως και την Τρίτη

Καθημερινό είναι τελευταίως το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων σε όλους τους δρόμους της Νέας Σμύρνης. Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε δραματικά όταν έκλεισε, αρχικά η κάθοδος και εν συνεχεία η άνοδος της Εφέσου, ενός εκ των κεντρικότερων οδών της πόλης, καθώς επιλέγεται από πολλούς οδηγούς με προορισμό την κεντρική πλατεία, την Ανω Νέα Σμύρνη, αλλά και όμορες περιοχές όπως η Δάφνη, ο Αγιος Δημήτριος κλπ.

Έτσι, η ταλαιπωρία των οδηγών θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να τεθεί ξανά σε λειτουργία ο δρόμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, παραμένει κλειστό το ρεύμα ανόδου της οδού Εφέσου (προς την Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου) λόγω εργασιών διάστρωσης φωτοκαταλυτικού επιχρίσματος στο οδόστρωμα. Για το ίδιο χρονικό διάστημα έχει γίνει και τροποποίηση της λεωφοριακής γραμμής 136 ως εξής:

Από Εφέσου, αριστερά Νικ. Πλαστήρα, Σπαθάρη, Ευρυδάμαντος, δεξιά Πύρρας, Μπακνανά, δεξιά Μάχης Αναλάτου, συνέχεια Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, αριστερά Αιγαίου, συνέχεια κανονικά. Η παραπάνω λεωφορειακή γραμμή στο τροποποιημένο τμήμα διαδρομής θα πραγματοποιεί στάσεις στις υπάρχουσες της νέας διαδρομής.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα τροποποιείται και η γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας ΜΕΤΡΟ – Κάτω Νέα Σμύρνη και θα διέρχεται από την οδό Ομήρου, αριστερά Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι εκτελούμενες εργασίες γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και Αποκατάσταση Υπερτοπικού Άξονα Οδού Αιγαίου – Κράτητος», σκοπός του οποίου είναι η ανάπλαση των πεζοδρομίων, των οδών, των νησίδων και των πλατειών της περιοχής παρέμβασης ώστε να αναδειχθούν και να αποτελέσουν φυσική συνέχεια του Άλσους. Η τελική διαμόρφωση γίνεται με χρήση ψυχρών υλικών τόσο στις επιστρώσεις των πεζοδρομίων όσο και στην επιφάνεια του καταστρώματος των οδών, έτσι ώστε να επιτευχθεί τοπικά η βελτίωση του μικροκλίματος και η μείωση θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Η τελική επεξεργασία των επιφανειών με χρήση φωτοκαταλυτικών αυτοκαθαριζόμενων υλικών (όπως οι εν λόγω εργασίες διάστρωσης στην άσφαλτο της οδού Εφέσου) έχουν την δυνατότητα να απομακρύνουν τους ρύπους από την επιφάνεια εφαρμογής τους ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν θετικά για την προστασία του περιβάλλοντος και την απολύμανση των χώρων χάρη στις φωτοδιασπαστικές τους ιδιότητες.

Η δημοτική Αρχή ζητεί συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους διερχόμενους και στους κατοίκους της περιοχής, η οποία είναι προσωρινή ενώ το έργο είναι μόνιμο και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων της πόλης.

Διαβάστε επίσης: O Δήμος «αγκαλιάζει» το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδας

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ